Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • dieta v jasliach

    , Autor: basa

    Dobry den, pani doktorka, obcas citam Vasu poradnu a Vase odpovede inym rodicom mi neraz velmi pomohli. Trosku ma ale zaskocilo, ze takmer vzdy odporucate, aby deti do cca 3 rokov nechodili do skol.zariadeni, resp.ze aj napr. 20 mesacne dieta nie je na kolektiv pripravene.Ako to vsak mam zistit? Mam 21 mesacneho syna, kt.od agusta chodi do jasliciek na tri dni v tyzdni na dopoludnajsie ccs 4 hodiny. V juni sa mi narodila dcera, ale nastup do jasli od toho zavisli nebol. Mali sme s manzelom pocit, ze kolektiv uz potrebuje. Ma rad deti, vzdy sa na ihrisku k niekomu pridal, ci nasledoval. V jasliach ani raz neplakal, ma tam oblubenu p.uc. a vzdy sa rano rozbehne do herne, ak spomenieme jaslicky, usmeje sa, spokojne reaguje, aj ked mu ukazujeme fotky na fb, rano ukazuje cestu do jasliciek. Zasadnu zmenu v jeho spravani sme si po nastupe do jasl.nevsimli. Je sice pravda, ze si vyzaduje castejsi kontakt so mnou (na co sa snazim vzdy reagovat), ale to skor pripisujem ziarlivosti na malu sestru. Ja mam pocit, ze je v jasl.spkojny, vela tam papa, zapaja sa do cinnosti a vraj sa stale usmieva. Tak neviem, bol na kolektiv pripraveny,aj ked don vstupoval ako 19 mesacny? Mne dost pomaha, ze mam 3x tyzdenne dopoludnie len pre dceru. A potom robim aj dopoludnia len pre syna. Myslite, ze by mu pohol pobyt v jasl.uskodit?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Znova opakujem, deti by si jasle nevymysleli. Dieťa sa v tomto veku teší zo spločnosti iných detí ale ešte sa hrá samostatne nie spolu s iným dieťaťom.
    Niekedy život prínáša situácie, kedy nie je iná možnosť, len dať dieťa do jaslí. Jasle presne na to slúžia.
    Podľa vašich informácie, je vaše dieťa ten typ dieťatka, ktoré už aj vo veku 19 mesiacov bolo na vstup do kolektívu mentálne pripravené.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: