Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • (M)učenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,
    neviem či to tu už bolo snažila som sa to nájsť, ale nič,, čiže sa Vás chcem opýtať...
    Nechápem to som v druhom ročníku na gymnáziu a nedokážem sa prinútiť učiť, aj keď si k tomu sadnem neviem sa to naučiť zapametať si to akurát nejake zaujímavosti, niežeby som chodila po baroch alebo vymetávať diskotéky, proste sedím doma väčšinou pri počítači alebo pri telke, vždy sa snažím niečo nájsť len aby som sa nemusela učiť, už to môže byť aj bezduchá hra alebo neviem čo len aby som nemala pred očami knihu, a keď sa začnem učiť myšlienky mi plávaju totálne inam myslím na budúcnosť aj na to čo bude keď sa to nenaučím aké to bude blbé potom sa to určite doučím si nakoniec poviem, nechápem v prvom ročníku som bola vyznamenaná mala som 3 dvojky, a ostatné jednotky a tie som sa snažila ako tak dotiahnuť,,, ale teraz to nejde proste to nezvládnem , nezvládnem sa donútiť učiť sa neviem či je to nejaky taky problém mládeži alebo čo to vlastne, počula som o nejakých tabletkách MEMO PLUS ale neviem sestra pred 2 rokmi maturovala aužívala ich pritom jej kamarátkam to zaberalo viac sa dokázali naučiť ale jej akosi nie, a neviem ona neverila, že jej to môže nejako pomôcť, neviem čo robiť nemáte nejakú radu ako sa PRINÚTIŤ UČIŤ ... neviem prečo sa to nedokažem naučit ako prospech nemám v škole zlý to by si už aj mamka všimla ale celkovo sa učim horšie sama to vidím keď máme test alebo tak bežne skúšanie ak viete.. skuste mi niečo odporučiť či mám vyskúšať tie tabletky či to nejako nezaťažuje organizmus alebo niečo také ,,,
    Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď=)

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    dobrý večer, Janka,

    prepáčte, že som vašu odpoved zaradila až teraz. toto je to čo prinášam:

    to ako to popisujete vo mne vyvoláva predstatvu nejakého bloku, nevôle o ktorej veľa neviete alebo možno viete a nenapísali ste.

    neviem, čo všetko ste skúšali, ale pomôže vymyslieť si stratégiu a potom krok po kroku dodržiavať.

    ak by som mohla niečo odporúčať, navštívte ma a možno na niečo prídeme, možno bude stačiť jednorázová návšteva alebo pár stretnutí. môžeme popracovať na tom bloku alebo vám pomôžem vymyslieť si stratégiu a následne si ju aj kontrolovať.

    lieky nepredpisujem, takže neviem poradiť. a Memo plus je asi bežne dostupný v lekárni. zároveň vás chcem povzbudiť, aby ste si nevytvárali k liekom väzbu, ktorá je od svojho základu chybná. dnešný svet dosť dá na chémiu. hlavne preto, lebo to vyžaduje menej psychického úsilia, a v princípe potláča myslenie a vôlové vlastnosti, hoci by krátkodobý efekt mohol vyzerať príťažlivo. trénovať pamäť tak naozaj a s liekmi sú dve veľmi odlišné veci a každá prináša do života niečo iné. to, čo vy potrebujete k svojmu životu je vedieť používať vlastmý rozum a vôľu a to sa dá podporiť jedine každonenným tréningom spojeným so sebaprekonávaním sa.

    prajem veľa zdaru a budem rada, ked sa stretneme.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: