Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kojenie ročnej dcéry

    , Autor: alu123

    Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať ohľadom kojenia ročnej dcéry, stačí keď sa cez deň kojí asi tak 3 krát, ale v noci si to vynahradí aj 5 krát. Koľko krát má byť kojená? V noci ju mám začať odnaučiť od kojenia alebo to nevadí? Môže byť dôsledkom nočného kojenia, že by malá mala cez deň jesť menej?
    Často sa mi stáva, že sa mi krúti hlava hlavne, keď som na slnku. Pritom som schudla od pôrodu dosť kíl. Môže to byť problém? Čo sa týka točenia hlavy mávala som to aj pred tehotenstvom ale nie tak často. Ďakujem za odpovede

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobry den, kojenie vasej rocnej dcerky je uplne vporiadku. Cez den ju ako kazde male dieta zamestnava vela veci, ktore odputavaju jej pozornost od prsnika. Vecer vsak oddychuje a dopraje si to najvacsie pohodlie. nemusite sa vobec obavat a pokojne jej v noci prsnik ponuknite tak casto ako chce. Pokial Vas to obtazuje a nevyspite sa, spite spolu s nou v posteli a tak nebudete musiet vstavat. Dokonca sa moze stat, ze potom ako bude spat pri Vas pocet kojeni sa znizi.
    Co sa tyka krutenia hlavy, byva to casto priznak nizkeho krvneho tlaku a pripadne aj anemie. Odporucam Vam, aby ste si dali u lekara vysetrit krvny obraz ako aj hladinu dolezitych mineralov a stopovych prvkov v krvi. Na zaklade tychto vysledkov Vam moze lekar odporucit uzivanie urciteho druhu vitaminov. Velmi casto pomaha aj, ked si budete sledovat prisun tekutin. Mal by byt pravidelne rozlozeny na cely den a minimalne by ste mali vypit aspon 2 litre. Kedze kojite, je Vase telo este stale velmi vycerpavane tvorbou mliecka a preto poterebujete dostatocny prisun zivin a tekutin aj na jeho tvorbu ale i pre seba. Prajem Vam vela zdravia a pohody. S pozdravom Jana W.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: