Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • MMR vakcina

    , Autor: gabrielka

    Pekny den pani doktorka,
    chcela som sa opytat na vakcinu MMR. v sucasnej dobe sa vela diskutuje o problematike ockovania, hlavne o jeho bezpecnosti. nie som proti povinnemu ockovaniu, ale prostrednictvom internetu sa clovek stretne s roznymi nazormi a informaciami. chcela som sa opytat na spojitost MMR vakciny a autizmu ako sa o tom uz aj pisalo. je tam mozne riziko, alebo to vobec nebolo dokazane a toto ockovanie s touto chorobou nema nic spolocne? viem, ze je to povinne ockovanie, ale MMR su myslim mumps, ruzienky, rubeola? a nedaju sa tieto choroby prekonat bez nasledkov aj bez ockovania?
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Všetky ochorenia, proti ktorým sa očkuje v povinnom očkovaní by sa dali prekonať aj bez alebo len s následkami, ktorý sa dajú prežiť. Po záškrte býval zachrípnutý hlas, po pravých kiahňach zohyzdená tvár, po detskej obrne obrny zväčša dolných končatín. Mnohí jedinci však ochorenie neprežili a zomreli.
    Práve si podrobne prekladám článok paula Offita z odborného časopisu, ktorý vyvracia všetky spojitosti s očkovaním MMR a autizmom, tak ako ich v r. 1998 uverejnil dr. Wakefield v odbornom časopise a stali sa základom kampane proti tomuto očkovaniu a jeho spojitosti s autizmom. Takže môj názor a aj názor mnohých renomovaných odborníkov je jednoznačný, spojenie medzi MMR a autizmom, myslím príčinné spojenie, teda že očkovanie je jeho príčinou neexistuje.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: