Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • hnacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    dcera ma 22mesiacov. Uzivala nedavno svoje prve antibiotika Unasyn. Mala zapalene mandle a hrdlo a teploty. Vyter bol ok . Inak nebyva chora. Sem tam ma sopliky. V pondelok dobrala antibiotika a v stredu sme sli nakontrolu. Doktorka jej zaroven pichla druhy Prevenar. V stredu zle spala a v stvrtok mala nachutenstvo a teplotu-ta za den presla. Ale od stvrtka mala aj hnacky. 5-6 za den az do nedele, dodnes-utorok ma strasne riedku zltu stolicu cca 3 krat za den. Papa uz pekne , davam najma ryzu, mrkvu, banany menej mlieka , len jogurty a probioticke kvapky. Dovtedy kakala vzdy nahnedo rano. Citala som v letaku ze hnacka atd. su vedlajsie ucinky po Prevenare. Dokedy ale maju trvat? Su hnacky a riedka stolica castym problemom po tomto ockovani? Dakujem vopred za odpoved.

    Michaela, Ba

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Hnačka po očkovaní preenarom býva. Vo vašomprípade by som videla príčinu ide. Hnačka ako reakcia na očkovanie trvá maximálne dva dni a stoíc nie je viac ako tri len sú riedšie.
    Vo vašom prípade sa môžu sumovať viaceré príčiny, je tam očkovanie, liečba antibiotikami a z epidemiologickej súvislosti viem, že sa často vyskytujú hnačky aj zvracanie. Myslím, že postupujete správne / diéta, kšudový režim/ pri pretrvávaní ťažkostí, hlavne ak by sa objavila teplota, navštívte lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: