Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • POMOC V RODINE

    , Autor: Registrovaný používateľ

    chcem sa s vami poradit , v rodine mame dost taku zlu atmosferu tym chcem povedat ze moji rodicia sa neustale hadaju a dost to vpliva na nas deti aj na dalsich surodencou moj otec ma s inou zenou nemandzelsku dceru a po 18 rokoch sa mu ozvala a moja mama sa s nim neustale hade pretoze jej zatajuje ze si pisu a vyynechava ju zo vsetkeho uz to zaslo velmi pridaleko z mojej mami toby psychopatku a este ju aj fyzicky napadol moja mamka chce poziadat o rozvod lebo takto dalej zit nechce on nechce sa rozviest ale pritom u nas doma je to take ze spolu neziju akurat ze spia vedla seba a to je vsetko tak vas ziadam o radu velmi pekne vam dakujem dovidenia

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Michaela,
    rodinné príbehy bývajú plné rôznych zauzlení, kríz a situácií, s ktorými nie je jednoduché sa vysporiadať. Zdá sa, že vaši rodičia prežívajú jedno z najhorších období svojho manželstva, a nik nevie ako to nakoniec celé dopadne. Stratili vzájomnú dôveru, kričia na seba, je v nich kopec bolesti, navzájom sa zraňujú, ubližujú. A nielen sebe, ale i svojim deťom. Oni sami musia nájsť cestu ako z toho von - či už sa rozhodnú spolu zostať a naučia sa spolu fungovať i s existenciou nemanželskej dospelej dcéry a obnovia vzájomnú dôveru, alebo sa rozhodnú rozísť, ak rozpory, ktoré sa nazbierali už natoľko narušili ich vzájomný vzťah, že nedokážu nájsť spoločnú reč.
    Je dôležité im však podať správu o tom, ako sa máte vy, ich deti. Skôr ako im hovoriť čo by mali urobiť je dať im vedieť, aké je to ťažké pre deti počúvať hádky, obviňovanie, žiť neustále v strachu čo bude, ako si rodičia budú navzájom ubližovať. Hovoriť o svojom smútku, sklamaní, hneve, ohrození - rodičia sú momentálne vtiahnutí naplno do svojich problémov, skúste im vyslať signál že ich ich deti potrebujú. To môže i im pomôcť. Želám vám veľa šťastia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: