Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Chôdza

    , Autor: lucias

    Dobrý deň, môj synček má 11 mesiacov A už krásne chodí čo ma veľmi teší. No zároveň ma trápi jedna vec stále viac a viac ... Pri chôdzi si drží právu nozicku v oblasti bedroveho kĺbu. Pravdepodobne ho to neboli pretože neplace a ani sa chodeniu nejak nevyhýba skôr naopak... Ale po dlhšom čase akoby troška krival. Na začiatku cca pred viac ako týždňom s tím začal no mi to pripadalo len že má potrebu sa nejak podopierat. Ďakujem vám.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobne to tak aj je, že si zabezpečuje väčšiu stabilitu pri chôdzi, ale ak by to pretrvávalo a pretrvávalo aj krívanie, určite navštívte svojho lekára.

Podobné otázky

  • chôdza

    , Autor: miroslava2207

    Dobrý deň,syncek ma 22 mesiacov,chodí od cca 14mesiacov.Chôdza v tomto veku by už mala byť 100%tna alebo sa môže občas zamotať (pri hre) alebo prikopnut (pri behu)?inak chodi normálne,len pri uvedených činnostiach sa stane,že sa zamoce.Inak nepadá,ze by šiel a zrazu spadol,pomaly chodiť vlastne nevie,unavený nieje (každý večer pred spaním behá vkuse 20 minút po chodbe,to ma akýsi rituál).A môže občas špičkovat?je to pravdepodobne v ramci hry,lebo si u toho "pospevuje",inak chodí a behá normalne.Zle by bolo keby tak chodil každý deň a len by spickoval?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Všetko, čo popisujete sú normálne prejavy dieťaťa v tomto veku. Chôdza je už síce pomerne stabilná, ale uvedené zakopnutia, zaváhania, balancovanie sú bežné. Aj špičkovanie - proste zistil, že sa to dá. Ste pozorná mamička a sledujete vývin dieťatk, tak to má byť!

  • chodza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 17 mesacneho syna a občas chodí po špičkách, nie vždy, aj to iba doma, keď je bosy. Je to iba hra, alebo znak choroby.Dakujem.

  • topanocky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dovry den..mam rocneho ktory este zatial nechodi ale chcem sa spytat na vas nazor ci je vhodne pouzivat na chodenie capacky tzv.topanky s tvojvrstvovou podrazkou ktora sa podoba chodzi na boso...je taketo pouzivanie detskej obuvi vhodne alebo treba zvolit pevnejsiu obuv s pevnejsou podrazkou?pytam sa preto lebo casto citam ze chodza na boso je najzdravsia a taketo typy topanok sa k nej najviac podobaju..a este otazka odkedy staci skusat davat dieta na nocnik?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa dávame na nočník, keď vidíme , že rozumie tomu, čo od neho chceme. Býva to vo veku okolo troch rokov. Je však možné, ak dieťa súhlsí, ho v pravidlených intervaloch hlavne ráno po vyspatí odpoludnia, po obede vysadiť a sledovať, či nejako spolupracuje, vyciká sa alebo vykaká veľmi ho za to chváliť. Niektoré deti sa takto naučia pravidlenému vyprázdňovaniu.
    Topánočky by mali mať pevnú podrážku, siahať ku členkom a mali by mať v oblasti päty pevnú podporu. Dieťa má po rovnom teréne chodiť v obuvi a po tráve, kamienkoch piesku bosé.

  • chôdza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za Vasu odpoved.Mne sa zda ako keby na jednu nozicku dostupovala vnutornou castou chodidla.

  • Problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Potrebovala by som poradit.U nojej 21 mes.dcerky som si vsimla,ze mi zacina captavo chodit.Je to normalne v jej veku,alebo sa mam obratit na detsku doktorku?????

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Chôdza sa vyvíja, neviem, čomu hovoríte čaptavé ale ak jej vnútorná časť chodidla padá na zem, je potrebné vyhľadať lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: