Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Co to moze byt ????

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DObry den.
    Chcela by som sa opytat mam 2tyzdnove babo doma.Musim ju prikrmovat umelym mlieckom pouzivam BEBU1 pije to uz tyzden a zzzatial to bolo v poriadku.Vcera sa po jej telicku objavili take slaboruzove bodky take ako osipky ako krupica to ma ziaden pupacik aj ked po tom prejde ziadne vyrazky to ma take ako flaky.Neviem ci to ma ztej BEBY alebo to ma ztepla ale potnicky co viem maju pupaciky.Ma to vsade okrem tvaricky mala to len na jednej strane licka ale zmizlo jej to ale po telicku to ma stale.Mam ist stym doktorke??? Alebo co si myslite co to moze byt??? Teplotu vobec nema ani nekasle.Len viac krat prska.Neobliekam ju vela lebo je teplo.Niekde to ma bledsie niekde troska silnejsie ruzove.Budem rada ked my aspon poradite a poviete ze co to moze byt.
    Dakujem velmi pekne
    S Pozdravom Martinka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to byť všeličo. Od bežnej reakcie na prostredie, ktoré je u bábätiek časté, ni je potrebné to liečiť, ustúpi to samé. Drhou možnosťou sú samozrejme potničky, takže pozor na obliekanie a prehrievanie. Ďalšou možnosťou je, že takto začína alergi na bielkovinu kravskho mlieka, koré je základom umelého mlieka. Prikrmovanie pr prvých potiažach s kojením sa zdá byť najjednoduchším ale je to najhorší spôso riešenia problému s kojením amnožstvom materského mlieka. Ak sa vám mlieko spustilo neviem prečo musíte prikrmovať umelým mliekom! V tomto veku pri častom prikladaní / 8 až 20 x denne/ je stále možnosť, že sa tvorba mlieka bude zvyšovať. Ono sa zatiaľ nemalo ako začať tvoriť vo väčšom množstve.Ak vrážky neustúpia, konzultujte lekára.
    Je ťažké takto na diaľku radiť s kojením ale rada je vcelkui jedoducháí: kojiť, kojiť, kojiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Medzitým oddychovať, oddychovať, oddychovať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: