Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Očkovanie po antibiotikách

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa spýtať koľko dní je vhodné počkať po vybratí antibiotík ak potrebujeme zaočkovať dieťa vakcínou, ktorá sa podáva v 15 mesiaci života? A ešte by ma zaujímal Váš názor na očkovanie proti meningokokovej meningitíde? Vyskytuje sa často na Slovensku? Odporučili by Ste toto očkovanie? Dočítala som sa, že ide o veľmi zákerné ochorenie a ako matka sa bojím akému riziku sa moje deti budú v kolektíve vystavovať, alebo je to u nás veľmi zriedkavé ochorenie? Vrelá vďaka za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je presne stanovené, koľko po vybratí antibiotík je treba , aby sa mohlo očkovať. Rekonvalescencia by mala byť rovnako dlhá ako ochorenie. Teda ak bola chorá týždeň. tak po týžndi od dobratia antibiotík, nič nebráni očkovaniu.
    Meningitida u nás nie je častá / teda myslím meningokoková, iné sú tiež možné, ale proti nim sú už deti očkované/. Je to však také závažné ochorenie, žer každá prevncia voči nemu je dobrá a správna. Momentálne máme pre dieťa vo vašom veku jednu vakcínu, proti meningitide typu C.V krátkom čase / v septembri určite/ budeme mať pre deti od jedného roka novú, štvorzložkovú vakcínu. Očkovanie určite zabráni ochoreniu, ktoré= by bolo spôsobené typmi, ktoré sú obsiahnuté vo vakcíne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: