Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 1 rok a 8 mesiacov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Chcela by som sa Vas opytat ohladom stravy mojho syna.Neviem ze ci ho dobre stravujem.Ranno ma nutrilon ked vstane a potom ranajky jogurtik,chlebik so salamkou,potom sem ta este nieco zakusne potom obed tak uz aj skoro vsetky jedla papa olovrant ovocnu presnidavku s piskotikami a pred spanim ma zase nutrilon.Ale mne sa zda ze ked mu dam na veceru nutrilon tak ho ani cely nevypije a ja citim ze isiel spat hladny.Odmieta mi nutrilon uz aj ranno.Tak som sa chcela spytat ze uz mu mam vylucit nutrilon ked ho nechce...a na vceru mu nedat nutrilon ale napr budem mu davat kase zapije cajikom a pojde spinkat.Lebo teraz sa mi zda ze zaspava hladny.Len chcem vediet ci nebude vadit ked uz prestane s umelym mlieckom.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Umelé mlieko, a iné by ešte piť nemal, mu môžete stále ponúkať, ale sú detičky, ktoré jednoducho v určitom veku mlieko odmietajú piť. Nie je to problém, ak majú správnu, vyváženú stravu. Bohužiaľ musím vás skritizovať za veľmi závažnú chybu, ktorú robíte. Dieťa vo veku vášho syna nemá konzumovať údeniny!!!!!!!!!!!!!!!!!Takže salámku by som určite nedávala, ani párky ani šunku, / ani detskú/ sú to výrobky, ktoré nepatria do detskej výživy.
    Takže ráno mlieko, ak má o neho záujem, ak nie môže deň začať jogurtom, chlebík s maslom alebo čerstvým syrom / lučinak cottage chceese, mozarella, rickota, tvaroh . do dvoch rokov nie tavené syry/, na obed má byť jeho základom stále mäsosozeleninová polievka, hustá, mäso 6x týždenne, potom druhé, podľa toho kolko spapá. Odpoludnia ovocie, alebo chlebík, vhodný keksík a podobne. Ovocie by mohol aj dopoludnia ako desiatu. Večer zemiakovú kašu, zemiaky dusené, alebo tiež chlebík / nie s údeninou/, cestovina a podobne. Potom nutrilon, ak si praje, ak nie mohol by mať k večer samozrejme aj mliečnu kašu. Ak je smmädný, vodu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: