Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Musím dcéru odstaviť?

    , Autor: kapka

    Dobrý deň,
    mám 13-mesačnú dcéru, kojím ju pred spaním, dva krát v noci a ráno. Musím na 2 dni odísť, ale keď sa vrátim, chcela by som ju ďalej kojiť.
    Dalo by sa to vyriešiť tak, že babka, ktorá by ju varovala, by jej dala umelé mlieko, prípadne moje odstriekané? Ale na 2 dni by som asi dosť odstriekala. Mohlo by sa to kombinovať s umelým, príp. kravským?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Umelé mlieko, formula / beba sinar, nutrilon, francúzske mlieko atd / je tiež kravské mlieko, ale upravené pre dieťa určitého veku. Vo veku vášho dieťatka neodporúčam kravské mlieko, teda mlieko z bežnej siete obchodu ale niektorú formulu. Samozrjeme, že je možné mlieko kombinovať, na určitú dobu použiť formulu a potom môžete pokračovať v kojení. len si musíte počas neprtomnosti dieťatka pri vás mlieko odsávať, jednak aaby sa tvorilo a jednak, aby ste zamedzili zápalu prsníka. Vo veku 13 mesiacov je aj na zváženie, či tento odchod na dva dni nie je aj možnosťou dieťatko odstaviť. Kojenie do trinásť mesiacov je pre neho to najlepšie, čo ste mohli urobiť!!!!!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: