Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zmena farby stolice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že moja dcéra bude mať 15.5. 4 mesiace. dojčila som ju 1 mesiac. Odvtedy jej dávam Suner. asi týžden sa jej zmenila stolica na tmavo zelenú.neprikrmujeme ešte ničím akurát som jej začala dávať feniklový čajík cca 2 týždne dozadu. neviem či aj to môže mať nejaký súvis. inak nemá žiadne ťažkosti, len jej inú pravdepodobne zúbky hore, len ešte ich nemá prerezané. môže to byť nejaký problém?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Čajík nie je potrebné dávať. Aj on môže byť dôvodom zmeny farby stolice. Zelená stolica, pokial je dieťa zdravé, netepltuje, nie je to hnačka nie je žiaden chorobný príznak.

Podobné otázky

  • Stolica

    , Autor: Michaela5394

    Moja dcérka má 7týždňov. Je plne kojená. dostáva len dojčenskú vodu (3-4čl keď sa jej podávajú lieky) .
    už 7 dní má zelenú stolicu. Začalo to ako hnačka. stolica bola riedka, jemne zelená. na druhý deň bola viac zelená aj s trochou hlienu. na 4 deň bolo v stolici aj mliečko a hlien bol ružovkastý, v stolici mala aj trošku krvi (len také malé červené bodky). teraz už druhý deň je jej stolica tmavozelená hustejšia a lepkavá. občas má problém sa sama vyprázdniť.
    začalo to 2dni potom ako jej dr nasadil Maltofer. (berie Vigantol, pyridoxin, kyselinu listovu a maltofer).
    okrem stolice je mála spokojná, kojím ju vždy ked si požiada, nie je ani plačlivá ani letargická. aj spinká tak ako predtým.
    môže to byť spôsobené tými liekmi? alebo to môže byť aj niečo vážnejšie?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite to je spôsobené liekmi, zmena farby stolice po liekoch ale aj bez užívania liekov v priebehu dňa je bežná, netreba robiť paniku, aj úplne zdravé, kojené dieťa má niekedy zelenú, vodnatú stolicu. Teraz je tmavá, mazľavá z maltoferu.
    Treba sledovať počet mokrých plienok, správanie a priberanie dieťatka aak je to v poriadku, stolici netreba pripisovať väčší význam než si zaslúži.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: