Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • zvysena unava

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    rada by som sa opytala na nas problem s 5 rocnym synom. Byva unaveny, stalo sa uz aj po fyzickej aktivite, ze ho az hlava bolela a zvracal. Alebo len zvracal. EEg bolo v poriadku. Krvny obraz zelezo na hrane, ale po podani infuzii sa zlepsil a liecba nebola doporucena. Aj ked mne sa zda bledy a ja sama trpim nedostatkom, tak mozno to aj zdedil. Citim proste, ze nieco nie je v poriadku, len neviem, ktorym smerom sa mam vydat. DAkujem za radu.
    F

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je potrebné znova konzultovať vašu lekárku, zveriť sa so svojimi obavami, je vhodné znova zopakovať krvný obraz a základné vyšetrenia, vyšetriť moč a krvný tlak. Vždy dôverujem matke a viem, že si svoje dieťa pozná a vidí zmenu na ňom. Tak to treba prebrať, či je to prechodé alebo to môže znamnať nejaký problém.

Podobné otázky

  • Plesen a deti

    , Autor: Nikuxxx

    Dobry den,pred casom som sa vas pytala ci mohlo odstranovanie plesne pri detoch im sposobit nejake zdravotne tazkosti.Mladsia dcerka (5r) asi 2-3 dni na to zacala kaslat vlhkym kaslom,pridal sa aj zeleny soplik. Dnes zacala vykasliavat hlieny,u dr sme zatial neboli,nakolko to nie je intenzivne a pomaly to ustupuje. Mohlo to byt sposobene tym odstranovanim plesni a mam navstivit napriek tomu doktora? Nakolko mali v skolke vysoku chorobnost,ratam,ze mohla chytit nieco tam..

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak príznaky infekcie dýchacích ciest v primeranom časi 10-14 dní odoznejú, tak nešlo o pliesňovú infekciu. neviem ako dlho plieseň v priestore bol. Ak by pretrvávala zvýšená únava, kašeľ, nechutenstvo, objavila by sa aj teplota, treba lekára navštíviť

  • zapachajuci moc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den
    mam 2 a pol rocneho syna a posledne 2 dni som si vsimla ze ked cika moc nezvycajne zapacha ,je to ako na mestskych WC ,rano je moc sytozlty ale to preto ze celu noc necika a az rano ked vstane tak sa pyta vycikat,nespozorovala som zeby sa stazoval na bolest a ani sa nebrani ist cikat pekne sa pyta,a cez den ked sa napije je moc pekny ciry ale zapach ostava....pije dostatocne okolo 1 a pol
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, či na ňom nepozorujete aj iné príznaky, ktoré sa predtým nevysktovali, bolesti hlavy, zvýšená únava. Môže však ísť o to, že moč je viac koncentrovaná a preto viac zapácha. pri pretrvávani problému sa poraďte s vašim lekárom. vhodné je vyšetriť moč..

  • Zvýšená únava u dvojročného dietaťa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktoraka, velmi pekne vas prosim o pomoc, alebo skusenosti. Dcerka bude mat v novembri dva roky, je to zdrave a zive dieta - mozno niekedy az velmi zive. Prave preto ma znepokojuje fatk, ze asi tyzden je stale unavena, hlada cumlik cely den - co ho pouzivala len k spanku, stale si liha na gauc a dava sa prikryvat, chce spat a aj ked nezaspi, vydrzi lezat aj pol hodiny. Ktore dieta by len tak cez den vydrzalo lezat pol hodiny bez pohybu???? Predtym velmi pekne papala, aj viac ako mala, teraz moc nechce, a tiez zvladala dlhe prechadzky peso, teraz po 100m sa prosi hore na ruky. Tak neviem uz co si mam o tom mysliet, ci je to naznak nejakej choroby, alebo ze by to suviselo s rastom.
    Nevidim na nej nic zvlastne, teplotu nema, chori nie sme ani jeden clen rodiny, ja som sa sice trapila celel leto so zapalom mandli, ale jej nic nebolo a uz aj jaj som v poriadku asi mesiac. Starsi syn 4,5 rokov je v poradku chodi do skolky.
    Neviem ci ju mozem zobrat k lekarke len kvoli tomu, ze je stale unavena.
    Velmi pekne prosim o vasu radu. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ste veľmi pozorná mamička! Odpovedám neskoro, ale predpokladám, že ste to už riešili s vašim lekárom, pretože to potrebuje vyšetrenie u lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: