Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nutnost rehabilitovat?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem,
    dcerka ma takmer bez dvoch dni dva mesiace a bola jej vcera (25.4.) diagnostikovana cysticka na vrchole pr. plexu 4mm, bez znamok ICH, komorovy system prí. Velkosti aj tvaru, SAP a IHR v norme, CTP hypertonicky syndrom nejasnej etiologie s doporucenim na Vojtove cvicenie.
    Odporucila nas detska doktorka na zaklade odporucania z porodnice, kde nam vsak vraveli, ze je vsetko v poriadku. Dcerka pekne dviha hlavicku, je cula a bystra (aj podla neurologicky), akurat neurologicka vidi problem v asymetrickych pohyboch, konkr. vytacanie dolava, flexia + addukcia ľavej hk a menej otvarala dlaň - tot vsetko zistila z vysetrenia reflexov a sona mozgu.
    Moja otazka je, ze si nie som ista potrebou rehabilitacie vojtovou metodou, vsadenudavaju, ze 2 mesiace stare babatko ma asymetricky pohyb a vsetko sa este len vyvija. Zvazujem nazor druheho neurologa. Pocas dna a beznych cinnosto dcerka pasticku otvara, pocas dvihania hlavicky jej este sem tam padne na obe strany, co sa mi zda ale normalne. Nchcem ju zbytocne trapit, ale ked ude potreba cvicit, samozrejme budeme.
    Vdaka za odpoved,

    Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ale vy ste si veľmi správne odpovedala sama, Ak neurolog určil, že je potrebné cvičenie, tak sama udávate, že cvičiť budete. Ja si nemyslím, že vždy sa cvičí len Vojtova metóda, cvičia sa rôzne cviky / ale vžd je potrebný odborník - cvičiteľ, aby sa neurobilo cvičení viac škody ako osohu, cvičenie má svoje pravidlá/. Aj pred cvičením vyšetrí dieťatko lekár na rehabilitácii a určí , ktoré cvičenie dieťatko potrebuje. Bez vyšetrenia neviem viac povedať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: