Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • soplíky a kašle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den chcela by som sa spýtať na váš názor.Moja dcéra od septembra začala chodiť do školky a každé 2 týždne sme choré a 2 týždne je v školke.Nezdá sa mi to normálne.Vždy máme soplíky potom kašel a bez horúčky stále do kola.Jeden dr. radil odobrať nos.mandle druhý vraví že si buduje imunitu a prejde to.Skúšali sme podporiť imunitu sirupmi s rakytníkom a hlivou ustricovou a bola 3 týždne v školke.Čakáme druhé bábo a ja som ju zo školky odhlásila.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, kedy čakáte druhé bábo, ale ak "kariéra" v škôlke bude pokračovať tak, že dieťatko stále ochorie, považujem za veľmi správne, že ste nateraz škôlku zrušili. Opakovane vidíme, žee dieťatko donesie v takomto prípade ochorenie domov a ochorie aj novonarodený súrodenec.
    Možno bude stačiť vynechať kolektív na niekoľko týždňov a v epidemiologicky dobrej situácii v škôlek / málo chorých detí/ by ste mohli návštevu kolektívu znova zahájiť, povedzme len na kratšiu dobu, napríklad bez obedného spánku, len na dopoludnie.
    Chorobnosť po nástupe do kolektvu ako popisujete je bežná a neznamená žiadne celkové a chornické ochorenie dieťatka.

Podobné otázky

  • imunita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mila pani lekarka,moj trojcocny syn od januara navstevuje skolku a po tyzdni v skolke je nachladeny,ma sopliky a kasle.Doma mam 10mesacnu dceru ktoru hned nakazi.Pani lekarku mu vzdy nasadi Trifed Expectorant aj pre dcerku,len nizsiu davku a tak sa to opakuje kazdy druhy tyzden.Syn uziva aj vitaminy Martankov a Nutrolin B,lebo sa mu casto objavuju afty.Rada by som vedela aj Vas nazor na liecbu.S nasou tetou lekarkou sme spokojni,ale aj Vase rady nas vzdy poucia.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Súvisí to s nástupom do kolektívu, postupným vývojom imunity pod vplyvom antigénov prichádzajúcich v pdobe vírusov aj baktérií. V tomto období aj s nie celkom najlepšou epidemiologickou situáciou opakovaných, i keď nei veľmi vážnych ochorení mnohých ľudí po nie veľmi tuhej zime.
    Môžete to riešiť dvoma spôsobmi: buď malého vyberiete ne niekoľko týždňov z kolektívu alebo musíte s týmito ochoreniami počítať. Na posilnenie imunity po dosiahnutí troch rokov doporučujem tak ako aj dávate lieky s probiotickou flórou / nutrolin B napríklad/, preparát Preventan Junior 1x1 a C-vitamin. Vhodný je aj Imunoglukan sirup. Poraďte sa s vašou pani doktorkou alebo v lekárni.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: