Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Mykoza noh a dalsie otazky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,dcerka ma 18mes.a ma mykozu medzi palcami noh a na boku velkeho palca (pripomina to otlak).Pouzivali sme krem lokoid,ale pomohol,len kym sme ho pouzivali,teraz je to opat skarede,ako by sme to mohli zlepsit???

    Od akeho veku dietata je normalny slany pot a kedy suvisi s CF???Dcerka je dost potiva,ma to aj "dedicne" s manzelovej strany a pot je trochu slany,je to normalne???

    A este posledna otazka,ako casto moze vajicko???Velmi ho lubi v kazdej forme,len to nechem prehanat.]

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    mykoza sa určite nelieči lokoidom!!!!!!!!Je typické, že zaberie, kým sa používa a potom sa problém objaví znova. Neviem, či váš problém je naozaj mykoza, u takých malých detí na nohách nebýva často. V každom prípade tá sa lieči napríklad imazolom. Najlepšie je konzultovať lekára, stanoviť diagnózu a potom liečiť.
    Slaný pot je len akýmsi "ľudovým" dôkazom tohto ochoreniea. Nedá sa tak spraviť diagnóza. Pot je vlastne vždy troška slaný. CF je diagnóza s typickými príznakmi, nie u všetkých detí a ľudí rovanko prítomnými. V každom prípade by dieťa okrem potenia malo aj iné príznaky, nepriberalo by, mávalo by časté, typické ochorenia dýchacích ciest, problémy s výživou.
    Ako často vajíčko nemá celkom jednoznačnú odpoveď. Vajíčko vo varenej strave je jedna vec, pečivo, rezance, zapekané potraviny. Ale samostatne podávané vajce by nemalo byť v jedálníčku viac ako dvakrát týždenne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: