Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 11 mesačné dievčatko a pitný režim

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorka stále svoju dcérku dojčím a to dosť často namiesto tekutín pije moje mliečko a pritom jej vodu ponúkam no veľa toho nevypije ja som už aj dosť vyšťavená pretože pije aj v noci. Pritom náš jedálniček je nasledovný ráno dojčenie potom ovoný príkrm alebo hocijaké ovocie s ovsenými vločkami alebo rohlík s jogurtom alebo kukuričná kaša s jablckom vzdy to obmienam alebo banan, mrkva, ovsene vlocky a jablko vsetko vymixujem to papa na ranajky. Vzdy po každom jedle je kojenie ako tekutina potom spinkame doobeda 1,5 potom obed masko so zeleninkou zajacie, kukracie, telacie , alebo morcacie alebo zltok tso +ryza, zemiaky, cestoviny, pšeno, ovsene vlocky a tak+ olivovy olej do toho ...no potom zas moje mlieko pritom som jej dala vodicku no trosku sa napije a dost...poobede len banan alebo ocistene jablcko s mrkvickou do toho dojcenske keksiky, a na veceru mliecnu kasu s ovocim alebo ja je uvarim kukuricnu, krupicnu, ovsenu, zeleninovu tiez to obmienam . Vodicku jej ponukam stale no aj tak chce skor moje mliecko ... chcela by som zniť počet dojčení pretože začala som nejako chudnúť a pritom jem tak ako predtým ....dakujem pekne za odpoved ... a este sa chcem spytat ak robim napriklad nejaky obedik na mlieku ake mlieko pouzit predtym som si odsavala , ale teraz by som chcela aj nejake kupovane mala bude mat 28 maja rok

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    DIEťATKO Už V TOMTO VEKU MALO Mať aj umelé mlieko, teda kašu z neho. Umelé mlieko ako mliečnu porciu odporúčam do troch rokov, po roku do varenia je možné aj bežné konzumné mlieko.
    Ke´dže je kojená a ak má aj dostatok mokrých plienok, ponúkajte jej síce vodu, ale do pitia ju nútiť nemôžete, Zrejme má dosť tekutín z kojenia. Neviem vám však poradiť ako znížiť počet kojení. Len tým, že ju jednoducho nebudete priladať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: