Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nespavoť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Mám 7 mesačnú dcéru.Do 6 mesiacov mi spala ukážkovo a to do obeda 1,5hod. po obede 1,5hod.Večer zaspala okolo 8 - 9 hod. a spala až do rána 7hod. s nočným budením 1 - 2 krát za noc.Mala obdobie kedy prespala aj celé noci.Vedela zaspávať sama v ppostielke.Posledný mesiac mi cez deň spí po necelých 45 min.večer ide spať okolo 19-20hod. a budí sa mi pravidelne 2krát za noc, ale mám pocit, že to nie je o hlade bo kojím asi tak 4 -5 min.Je to o smäde a dá sa to dajako odstrániť?Ak hej tak by som poprosila ako.Denné spanie som začaka riešiť iba do postielky a sama i keď s plačom, ale dúfam že sa to raz skončí a bude to aj bez plaču.Ešte jedna otázka nechce mi jesť príkrm.Mám vyčkať a vyskúšať neskorej?Ďakujem vám za radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nočné budenie a sanie len pár minút znamená jednak že dieťatko môže byť smädné ako správne predpokladáte, v tomto veku je potrebné len sa jej nechať napiť z prsníka, ako sama chce a potom ju znova uložiť. neviem ako dlho pri tom spaní plaže, je potrebné byť nablízku a usitiť ju o svoje prítomnosti. Niektoré deti lepšie cez deň spinkajú v kočiarku na balkone alebo terase. Všetky tieto zmeny môžu súvisieť s obodbím prvej separačnej úzkosti, ˇkeď dieťatko chce sltále cítiť matku na blízku, má strach, že ju stratí. Je potrebné dieťaťu vyhovieť, byť mu nablízku a neustále ho o svojej prítomnosti uisťovať.
    Ešte k príkrmu. je potrebné v tomto veku príkrmy trpezlivo každý deň dávať, aj keby dieťatko spapalo len pár lyžičiek, musí sa to postupne učiť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: