Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kolika?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p.doktorka,chcem Vás poprosiť o radu.Máme mesačnú dcérku, narodila sa v
    37-týždni a spinkala dobre akurát ked prisla z nemocnice asi dva dni. Má reflux ale priberá a niekedy ju bolí bruško lebo sa pučí ale niekedy mám pocit že je všetko v poriadku a aj tak vôbec nespí aj ked sa mi zdá ospalá.Zaspinká a za 15 min. je hore s plačom a takto to ide dva týždne deň/nos, dva dni boli zase fajn a teraz to pokračuje.Ide o dojčenskú koliku z ktorej vyrastie alebo hľadať príčiny nespokojnosti inde? Neviem kde môže byť dôvod, na rukách sa trochu upokojí aj ked poplakáva, len sa bojím že ju od toho neodnaučíme lebo teraz ked plače je na rukách skoro stále lebo by mi bolo ľúto ju nechať vyplakať - neviem aký máte na to názor.Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže sa jednať o koliky a preto si musíte dávať pozor na stravu aj Vy event. skúsiť Sab simplex či Espumisan. Prematúrne deti môžu byť dráždivejšie a vyžadujú si väčší kľud a pravidelný režim a reflux tiež robí svoje. Skúste ju po najedení nechať dobre odgrcnúť a dať do mierne zvýšenej polohy, možno to pomôže. Treba mať trpezlivosť. Aj maličká si musí zvyknúť na nové prostredie.

Podobné otázky

  • kolika?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň mam trojtýždňovú dcerku papa Nutrilon 1 . Chcela by som sa opytat mala nam dost plakala najpr sme mysleli že ma koliky ale potom sme si všimli ze place skor pri stolici , stolicu ma aj 5 x za den . Mlieko jej davame 120ml / kazde 3.5 hod + - .

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem presne čo je vaša otázka. Isté je, že malé deti plačú, často aj bez príčiny, takže neviem, prečo plače vaše bábätko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: