Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Pruh u mamičky

    , Autor: caterpillar

    Pekný deň, chcem Vás poprosiť o radu - máme doma 7mesačné predčasniatko (korigovaný vek - mínus 9 týždňov) a som naozaj rada, že sa mi podarilo ju popri všetkých zdravotných problémoch začať kojiť; dnes mi však diagnostikovali pruh a mám ísť čoskoro na operáciu; neviem, čo bude s malou a s kojením - chcem Vás poprosiť o radu. Predpokladám, že po operácii nebudem môcť chvíľu fungovať normálne - som po cisárskom reze a viem, že pár dní som nebola schopná ani vstať z postele bez opory. Ako to mám riešiť s dieťaťom? A s kojením? Som z toho naozaj nešťastná. Vďaka, ak si nájdete čas.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Jedna možnosť, ak to váš zdravotná stav dovoluje, je odložiť operáciu na čas, kedy bude mať dieťatko príkrmy, teda okolo pol roka a viac.
    Druhá možnosť je kojenie udržať, čas, kedy nemôžete kojiť preklenúť buď odstriekaným materským mliekom alebo vhodnou formulou / umelým mliekom vhodným pre daný vek/ a u vás odstriekavanie mlieka v nemocnici. Súčasne už hospitalizácia pri jednoduchej operácii nebýva dlhá. Keď sa vrátite domov, mali by ste mať na pár dní pomoc pri starostlivosti o seba aj o dieťa, budete dieťatko častejšie prilladať, veľa oddychovať a všetko by sa po pár dňoch malo vrátiť do normálnych koľají. nebojte sa, kojenie nemusíte stratiť pri dobrej spolupráci hlavne vášho okolia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: