Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • tmava stolica

    , Autor: miriatko

    Dobry den. Chcela by som sa Vas opytat ohladom svojej dcerky. Ma 11 a pol mesiaca, s jedenim problemy nemame, lubi sa napapat, na ranajky papa nutrilon mlieko 270 ml, na desiatu ovocne pyre s piskotou, na obed - zeleninove, rezancove a ine polievky s maskom, zemiacky, olovrant - chlebik s maslom, roztek, detske parky, termix a pod. vecer - mliecko alebo kasu, nezvracia, vetry ma normalne, nema bolesti bruska, prospieva - vazi 11300g, 82cm, pri narodeni 2920g,48cm, v poslednom case je dost nervozna ale asi to je zo zubov, idu jej 2( su to uz 8. a 9. zub)hore ale vzadu, neviem ci su to crenove alebo stolicky, vkuse do niecoho hryzie, jediny problem je ta stolica, je tuha, formovana po povrchu velmi tmavo zelena a tmavo hneda, vnutri zlato zlta, obsahuje nestravene kusky mrkvicky - vidiet len mrkvicku, mozno to suvisi, ze pri jedeni je dost pahltna a vela kuskov nepozuje ale poprehlta, stolica jej casto pachne kyslo dnes jej pachla ako kysla kapusta, doktorovi som o tom hovorila, dokonca som doniesla aj vzorku stolice, ale nezobral mi ju, prvykrat mi povedal, ze to nemoze byt obedna stolica ale ranna, po tyzdni som konecne vystihla ze sa vykakala rano, zase mi ju nezobral, lebo ze odbery uz poslal, hlavne ze som tam buchala 15 min, neotvaral a ked otvoril povedal, ze mam smolu, donutit dieta,aby sa rano vykakalo a do 8 sa s tym dostavit je takmer nemozne. Na stolicu povedal, ze tmava moze byt s nutrilonu, na moju ziadost mi dal odporucanie na detske gastro, ja som totiz celiaticka, moj lekar mi povedal, ze ju mam zatazovat lepkom a okolo roka jej treba urobit testy na celiakiu, pediater vsak celiakiu zavrhol, ale ze ked nemam kade chodit, ze mozem ist. Este sa chcem opytat, mala nam este nerozprava, hovori len samohlasky, a take ako papapa, pap, baf, vavava, bababa, kakaka, ale mama a tata vobec, hovori iba ked chce ona, neukazuje na nic prstom inak je zvedava, usmieva, smeje sa, ma trochu slabsi ocny kontakt. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Čo sa týka rečových prejavov ešte nemá ani rok, slabikovanie je v poriadku.
    Neviem prečo idete na gastro, keď problémy dieťaťa súvisia s jeho strašným jedálníčkom!!!!!!!!
    Celiaku síce treba vyšetriť, kvôli genetike, ktorá sa uplatňuje pri dedičnosti celiakie, ale to môže spraviť lekár v detskej ambulancii.
    Dávať však 11 mesačnému dieťaťu párky a termix je hrubá chyba, ba priam nehoráznosť! Párky aj detské, podobne ako šunka nepatria do jedálnička dieťaťa do troch rokov!!!Podobne do roka v žiadnomprípade termix, piškoty s vajcom, teda bielkom, určite nie do roka. Takže vyšetrením v gastro poradni zaťažujete dieťa, seba, gastro poradňu, kde sú potom preťažení a hlavne celé zdravotníctvo!

Podobné otázky

  • zelena stolica 5 tyzdnoveho babatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    p. doktorka, viem ze to tu bolo mnohkrat premielane ale napriek tomu mam obavy,
    mam 5 tyzdnovu dcerku nie je kojena takmer od zaciatku, problemy s mliekom, teda je na umelom mlieku, predvcerom mala problemy s kakanim, tak sme po hodinach bezuspechu pouzili tusim sa to vola rektalna trubicka hadicka, napokon sa vykakala, mala zelenu neskor zlato zltu stolicu
    vcera sa to opakovalo, s tym ze stolica bola uz viac zeleno cierna a tiez tvrda
    teraz sa mi vykakala a ma zelenu ale tmavu stolicu trosku riedsiu nez vcera ale zato cisto zelenu, taku zelenu ani opisat neviem. tmavo
    mam obavy, je to v poriadku?
    vypije cca 100 ml kazde tri - tri a pol hodiny
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže ale aj nemusí to bť problém. Záleží aj na tom ko priberá. Ak sa bude zelená až tmavá stolica opakovať, poraďte sa s vašim lekárom Bábo je ešte príliš malinké na riešenie cez internet.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: