Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • posledne stolicky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pani doktorka mam otazku...mam 2 rocneho syna a idu mu posledne stolicky.uz dva dni ma zvysene teploty a v noci dokonca 38,6 a neda mi neopytat sa ci to moze byt zo zubkov,pretoze z kazdej strany dostanem inu odpoved.niekto trvdi ze zubky mozu vyvolat teploty a ini ze nie
    inak nemame nijake problemy ani kasel ani sopliky a ani celkovo neni na nom poznat zeby bol nekludny ako ked byva chory.
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak má dieťa viac dní teplotu, vždy postupujem tak, že najprv vylúčim inú príčinu teploty a ak nič nenájdem, prisudzujem to zúbkom.

Podobné otázky

  • neustale soplanie

    , Autor: zuzka710

    Dobry den,
    nas 17 mesacny syn nastupil do jasliciek. chodi tam mesiac a odvtedy ako tam nastupil ma neustale sople, ktore mu zatekaju a z toho kasle. boli sme uz viackrat za ten mesiac aj u nasej doktorky. ta nam vsak povedala, ze mu idu posledne stolicky a tie sople ma z toho. tak nam ani nic nemoze dat. tak na najhorsie mame aerius. chcem sa spytat co mozme my spravit? mate nejaku radu ako sa zbavit soplikov? zatial bol viac doma ako v jasliach. dakujeme

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    nedávať ho do jaslí, čistiť nošek, podávať vitamíny. Takéto ochoenie súvisí aj so sezónou: vysiá chorobnosť, striedanie počasia.

  • Zvýšená teplota

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, pani doktorka, mám 2 a po ročnú dcérku a pred týždňom si zlomila ručičku /na šťastie nie vážne, má len také popruhy/ No a asi odvtedy máva večer mierne zvýšenú teplotu- tak 37 - 37,5- už po odčítaní. Prvé dni som jej dávala na večer Nurofen, ale potom už nie a teplota jej viac nestúpa. Tiež sa mi vidí, že má naliate ďasná- nemá ešte posledné stoličky, ale nevraví, žeby ju zúbky boleli. Celkovo sa na nič nesťažuje, je hravá, neposlúcha...proste normálna. Ona už pekne povie, keď ju niečo bolí. Len nechcem niečo zanedbať, myslíte, žeby tá zvýšená teplota mohla znamenať niečo zlé? Volala som aj lekárke, tá mi povedala, že keď sa na nič nesťažuje, že by to malo byť v poriadku. Som len teda zvedavá na váš názor. Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zvýšená teplota mohla znamenať začiatok hojenia v zlomenej oblasti, ale tiež priebeh práve prebiehajúcej infekcie, pravdepodobne vírusovej. Ak je dieťatko v poriadku, teraz nemusíte nič riešiť.

  • suchý kašel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, Pani doktorka.Chcela by som sa poradiť, co mam davať synovi, ked m suchý kašel, len v noci pri spaní.Ked sa otáča kašle, ako keby ho niečo škrabalo v hrdle. Zvlhčujem vzduch v izbe, davam mu mokrú osušku na postielku, ale stale kašle asi týždeń.Jesť mu chutí, inak je zdravý, len sa mu prerezávajú posledné stoličky.Dakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Možno má pri prerezávaním viac slín, ktoré ho podráždia na kašeľ. Skúste mu podať kalciový sirup, calsium chloratum 3x1čajovú lyžičku. Ak by kašeľ pretrvával, poraďte sa s lekárom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: