Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Neutropenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Mam 2,5 rocneho syna,autistu.Boli sme odoslani na hematologiu kvoli neutropenii.Hodnoty ma dlhodobo pod 500 (okolo 250).Da sa zistit,ci sa jedna o neutropeniu vrodenu ci ziskanu?Existuje vobec nejaka liecba?Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neutropenia je znížené množstvo jednej zložky biely krviniek, Nedá sa to posúdiť celkom izolovane, je potrebné zistiť, či ak ako býva chorý, ako reaguje na liečbu a podobne. Neviem odpovedať presne na otázku, musí to zhodnitťi hematolog alebo munolog..

Podobné otázky

  • neutropenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka.Chcela by som sa opytat ohladom vyrazu lahka neutropenia.Doktorka dcere zoberie krvny obraz,a vacsinou mi povie ze lahka neutropenia a predpise jej celaskon 2 krat denne 100 mg.,pyridoxin 2 krat denne 1 tabletu a B komplex 2krat denne 1tbl.Ma to uzivat aspon 3 mesiace.Na kontrolu mame ist v lete,ale vacsinou sa to stale opakuje,teraz to vyberie,a ked nam bude brat zasa krv o pol roka zasa jej da uzivat tie iste vitaminy,lebo lahka neutropenia.Nieje to trochu vela uzivania vitaminov,pritom na piridoxine je napisane,ze dospely uzivaju pol tablety denne.Dcera ma 7 rokov.Stane sa nieco ked jej ich nebudem davat tak dlho?Januar,februar,marec ich uzivala a ked sme prisli v auguste,tak jej ich zasa predpisala.Teraz ideme na kontrolu v juni a obavam sa ze sa to bude opakovat.Dakujem pekne za vas nazor a radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neutropenia znamená znížené množstvo jednej zložky bielych krvniek. Potrebovala by som vedieť viac informácií, aby som vedela celkovo situáciu posúdiť. Uvedenými dávkami vitamínov nie je možné dieťa predávkovať, sú primerané.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: