Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Padanie vlasov

    , Autor: dragonfly23

    Dobry den, u 1,5 rocneho syna som si vsimla ze mu zacali padat vlasky, asi 2 týždne. Ma ich síce huste, dlhšie a brckave ale predtým mu nepadali. Keď mu prejdem vlasky vždy mi ostanú 2-3 v ruke. Po cesani som ich naratala cca 65. Pred mesiacom bol chorý, bral ATB. Aké vitamíny mu môžu chýbať? Dávam mu Vigantol, Cebion. Je treba odber krvi? Je ešte maly, nechcem ho tým stresovat. Ďakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Zima

    , Autor: dragonfly23

    Dobry den pani doktorka,
    chcela by som sa Vas opytat ci mozem chodit von s 2rocnym dietatom ked je tak okolo nuly aj na bicykli (vpredu na nosici). Ked je pekne slnecno a nefuka vietor, nie je sneh ani lad, tak na hodinku - dve.
    A druha otazka - kolko vlasov moze denne vypadnut detom? Viem ze dospelym tak okolo 100 je v norme. A tiez ako dlho im rastu, ci tak rychlo ako dospelym, lebo som mu ostrihala moc ofinu tak som zvedava za kedy mu dorastie.
    Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomto čase a v chlade by som na bicykli nejazdila.
    Na druhú otázku sa odpovedať nedá, preotže je to aj u detí individuálne, padanie vlasov závisí aj od ročného obdobia.

  • Padanie vlasov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Moja otázka sa netýka konkrétne dieťaťa, ale ak môžte, prosím odpovedzte. Mám trojročnú dcéru, ktorú som kojila 13 mesiacov a teraz 4 mesačného syna, ktorého tiež kojím a dúfam, že to vydržíme čo najdlhšie. Problém je ten, že mi veľmi vypadávajú vlasy, začalo to asi pred mesiacom - doslova v chumáčoch. Predtým som mala vlasy dlhé, silné a veľmi husté, teraz sú naopak veľmi jemné a riedke. Žiadne zdravotné problémy nemám, pripisujem to kojeniu. Mohli by ste mi poradiť nejaký vitamínový prípravok, ktorý by mi pomohol a zároveň neobmedzil tvorbu mlieka, resp. neškodil synovi. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomto vekuje padanie vlasov bežné a samo sa po určitom čase uprví. je vhodné použiť niektorý kvalitný prípravok proti vypadávaniu lokálne a ja mamičkám radím niektoré homeopatiká, ale neviem ich v tejto chvíli, určite vám poradia v dobrej lekárni. Taktiež firma fin má vhodné preparáty na vypadávanie vlasov typu pimax, kliknite si na www.fin.sk a zistite si kde je najbližšia predajňa v blizkosti vášho bydliska alebo sa skontaktujte cez internet, majú aj poradňu lekára. Mnohým maičkám ich reparáty pomohli. Niektorým mamičkám som podávla aj vitamín B12

  • Vypadavanie vlaskov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    moja 21 mesacna dcerka ma od narodenia po manzelovi velmi jemne a redsie vlasky, doteraz ich nebolo vobec treba strihat, v terajsom veku ich ma v suchom stave tak po krk.V poslednej dobe sa mi zda, ze jej zacali trochu viac vypadavat, obcas najdem na jej svetriku alebo mojich veciach jej vlas, co som predtym nepozorovala.Vlasky jej umyvam 1x do tyzdna. Neviem ci jej nechyba nejaky vitamin, alebo co, ine problemy nema, papa vsetko v ramci detskej stravy, vazi 13 kg.Cim to podla Vas moze byt?Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Padanie vlasov v tomto veku nevidím často, býva to skôr alebo neskôr. Myslím, že by bolo vhodné poradiť sa s detským dermatologom.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: