Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odstavenie, dojčenie a umelé mlieko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu mám 15 mes. dcérku ktorú ešte stále kojím. Ona je veľmi slabý papkáč najradšej má moje mliečko ale už sa snažím ju pomaličky odstavovať a vôbec sa mi to nedarí. Ona keď si zmyslí že chce mliečko tak ju nijako nijak neoklamem je v tom to dosť tvrdohlavá. Večer som jej začala dávať umelé mliečko a kaše ale jej to vôbec nechutí niekedy vypije 20 ml a najviac vypila 60 ml a kašu polovičku odmietne. Vyskúšala som asi 3 značky a ani jedna jej nevyhovuje prosím Vás čo mám robiť aby som ju mohla nejako odstaviť lebo už nevládzem v noci vstávať. Býva niekedy 2x inokedy 5x hore pár krát si cucne a spí, ja viem že to nieje o hlade ale o zvyku potrebuje ma cítiť ale myslím že keď jej nasadím umelé mlieko tak to nebude také.
    Ešte by som spomenula spinká len 1x za deň tak 2 hod. cez obed a potom už nie, v noci chodí spať okolo pol 10 a niekedy sa zobudí o 2-hej a je vyspaná, ona má toľko energie že môže rozdávať ..... :-)
    Ďakujem o radu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Univerzálna rada neexistuje. Hlavne v noci knej vstaňte, aby vedela, že ste nablízku, ale žiadne rozprávanie, hranie, podľa možnosti len tlmene hovoriť a ani nerozsvietiť viac, než aby ste videli čo potrebujete.
    Je potrebné, aby dieťa malo pravidlený režim, päť až šesť krát denne papalo, v rovnakom čase, a medzitým nič na jedenie nedostalo. Po jedle ju už nekojte, ak je smädná, ponúknite jej vodu. Niekedy nepomôže iné, len nechať dieťa cca dva dni s inou jemu blízkou a zodpovednou osobou. Tak možno na kojenie zaabudne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: