Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 3 otazky-kojenie,kravske mlieko,jogurty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    1.Dobry den pani doktorka, chcem sa s Vami poradit, moja dcerka bude mat 28.2. 1rok a nasa pediatricka mi povedala ze v ziadnom pripade jej nemam davat kravske mlieko ani do jedla ani krupicu a puding z neho robit. ja Vanessku este kojim a uz 2 x som jej urobila krupicu s kravskeho mliecka a nevyhadzala sa ani hnacku nemala. skusite mi poradit ako je to s tym kravskym mlieckom naozaj jej aj ta trocha uskodi?je pravda ze deti by nemali kravske mlieko do 3rokov?
    2.este sa opytam ako casto by mala papat jogurty(teraz ich papa zhruba kazdy 2den)a ci su pre nu vhodnejsie ako nejake smotanove kremy(tie este nepapala).
    3.tiez sa chcem opytat ako dlho by som ju mala kojit aby to bolo pre nu co najlepsie a aby som to zase neprehanala.kojim ju uz len rano a vecer.
    dakujem a prajem Vam pekny den

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Áno, ani ja neodporúčam kravské mlieko / okrem malého množstva v niektorých jedlách/do troch rokov. Puding aj kaša sa dá spraviť aj do formuly / nesmie obsahovať probiotickú kulturu( alebo sa kúpi instatná kojenecká kaša.
    Jogurty môže aj dvakrát denne.
    Kojenie je výborné do jedného roka veku, neskôr má tiež svoj význam, výživový, imunologicky, psychologický. Odstavujeme okolo druhého roka veku.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: