Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nocne cuckanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    mam 9 mesacnu dceru, ktora bola 6 mesiacov plne dojcena a potom sme zacali s prikrmami. Cez den ju kojim este 3-4 krat (+masovozeleninovy obed, ovocna desiata a vecerna kasa). cez den spi 2.5 - 3 hod. Problem zacina v noci. po vecernom kojeni zaspinka casto aj bez prsnika (uspi ju manzel), ale v noci sa mi velakrat budi aj kazdu hodinku, kedy si vyziada prsnik, z ktoreho si minutku pocucka a spi dalej. Toto este ako tak zvladam, ale v poslednom case ma take dve hodinky pocas noci, kedy si chce pocuckat kazdych desat minut. Uz som skusala odolavat, ale po pol hodinovom strasnom reve, ku koncu az amoku (samozrejme, ze som ju drzala, hladkala a prihovarala sa jej) som povolila a opatovne prilozila, uz som skusala aj spavat v inej miestonsti, aby necitila mliecko a moju pritomnost, ale tiez to nepomohlo.
    prosim Vas viete mi poradit, ako zbavit moju malu tej zavislosti na nocnom cuckani a hlavne ako to urobit, aby sme pri tom ani jedna netrpeli.
    Mala je velmi aktivne dietatko, ktore este pred ukoncenym 6tym mesiacom stvornozkovala a uz viac ako mesiac sa mi stavia na nozicky a chodi okolo nabytku.

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    potrebuje sa stále uisťovať o vašej prítomnosti, je to prechodný jav v obldobí strachu zo separácie od vás, ktorý v tomto období prebieha. Chce to trpezlivosť, aby ste to vydržali a jednej noci sa znova vyspíte. univerzálny liek ako to vyriešiť neexistuje.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: