Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • tlak krvi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pani doktorka, prosim vas, aky je normalny tlak krvi u trojrocneho dietata? co pre trojrocne dieta znamema nedomykavost chlopne ked navonok nejavi ziadne znamky choroby ako zadychanie sa a podobne. ako sa postupuje alebo co nas caka? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Priemerný tlak krvi je v tomto veku 100/60. Nedomykavosť chlopne nie je dotatočná informácia, pretože závisí na tom, ktorej chlopne. V každom prípade takéto dieťa musí byť pravidelne sledované kardiológom, pretože určité hodnoty v určitej chvíli signalizujú, že jediné správne riešenie problému je operácia na odstránenie nedomykavosti.

Podobné otázky

  • prosím o odpoveď

    , Autor: ejka12345

    Chcela by som sa opýtať, mám 6 ročnú dcérku a zaujímalo by ma, či je aj na tento vek nejaká norma, koľkokrát za deň by mala ísť cikať. Je to ako kedy, ale niekedy sa mi to zdá málo. Napríklad dnes bola asi 3 krát. Neviem, či sa mám na to opýtať pani doktorky. Pije čistú vodu tak bežne ani veľa ani málo. Keď ju koľkokrát ponúknem, aby sa išla vycikať, niekedy ide, alebo mi povie, že sa jej nedá. Dosť ma to trápi. Chodí do školky, takže cez týždeň dosť ťažko odpozorujem, koľkokorát bola cikať.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Cikanie trikrát denne je pomerne málo, mala by cikať každé tri až päť hodín. Deti v tomto veku už v noci necikajú. Inak len z frekvencie močenia nie je možné myslieť na nejaké ochorenie. Dôležité je poznať celkový zdravotný stav. Odporúčam konzultovať tento problém s lekárkou, vyšetriť moč, tlak krvi a iné parametre.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: