Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • silná nádcha a hnačky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    dcérka má 6 mesiacov a 1 týždeň. Do 6 mesiacov bola výlučne kojená, nedostávala ani čajíky ani žiadne príkrmy. Pred týždňom sme začali pomaly podávať na obed zeleninku (mrkvu, potom mrkvu so zemiakom). Od vtedy má hnačky.
    Navyše pred dvoma dňami doslala silnú nádchu, má vlhký kašeľ, teploty okolo 37,5 - 38 stupňov. Včera sme boli u nášho doktora. Predpísal nám Fenistil kvapky, od kašľu Ambrobene, od hnačky Nutrolin B, hnedú robenú vodičku do nosa a od teploty Panadol sirup. Problém je, že dcérka krátko po podaní liekov všetko vykaká. Snažím sa ju zavodňovať, aby nebola dehydrovaná, ale keďže doteraz nepapala nikdy z fľašky, odmieta mi aj čajíky. Tak sa ju snažím takmer stále kojiť, ale aj to hneď vykaká.
    Neviem, čo mám robiť, ako v nej udržať lieky, lebo mám pociť, že nemajú šancu ani kedy zabrať. Prosím, paraďte.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ťažko radiť. Nemyslím si, že ťažkosti sú spôosbené príkrmami, je to zhoda okolností. Má proste virózu. Odložte podávanie príkrmov, kojte, kojte, kojte, medzitým po lyžičkách podávajte prevarenú ochladenú vodu. Tie lieky sú zvláštne. Neviem aký má kašeľ, ak je vlhký so soplíkom, odporúčam sinupret, Nutrolin B je vhodný, fenistil by som zatiaľ nedávala a už vôbec nie hnedé kvapky na nádchu. Odporúčam čistiť noštek sterimarom alebo libenarom, použiť nosné kvapky nasivin soft. Zvlhčovať prostredie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: