Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • kvasinky a morganela

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    syncekovi (2 1/2 roka) bol robeny vyter z konecnika (poziadala som on nasu lekarku)- vysledok: velke mnozstvo kvasiniek a morganela.
    Chcela by som sa Vas opytat, akym sposobom ich tam mohol (myslim to velke mnozstvo) ziskat. Na hygienu davame velky pozor, umyvame ruky, po kazdej stolici ho umyvame. Uziva uz takmer 3 mesiace kazdy den biogaiu, do Vianoc bol dojceny. Jedine, co ma napada je, ze nema velky prisun surovej zeleniny-odmieta. Sladkosti dostava minimalne (1 dlhu detsku piskotu obcas), cokoladu vobec. Rano a vecer ma kasu Nestle s BEBA 3 HA, a zje aj biely jogurt aktiviu, niekedy na desiatu alebo na olovrant. Na obed zeleninovu polievku, masko (manzel je z oblasti stredomoria, nasa strava je zdrava).
    Na zaciatku januara syncek bral 4dni antibiotika-1.krat v zivote, kedze bol chory-CRV mu robene nebolo, lekarka povedala, ze mu virusove ochorenie prechadzalo do bakterialneho. Inac je zdravy a prospieva. Mame trochu problem so zapchou - avsak stolica je formovana, nie tvrda. Na stolicu chodi kazdy cca 4 den, a cca od 3.dna zadrziava.
    Co sa tyka tej morganely, o co konkretne sa jedna? Co by ste nam poradili?
    Velmi pekne Vam dakujem za Vas cas a radu.
    Alexandra

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Kvasinky mal preto, že užíval antibiotika, sú všade v okolí a pri ostránení iných bakterii/ antibiotikami / sa viac uplatnia. Morganela neviem čo je, názvy baktérií sa často menia, no nepredpokladám, že je to choroboplodný bacil. Myslím, že ak je dieťatko bez ťažkostí, dobre papá a priberá, nie je problém ho liečiť. Jediné, čo znova odporúčam sú probiotiká.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: