Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odstup medzi ockovaniami

    , Autor: kristrn

    Dobry den pani doktorka. Boli sme v troch mesiacoch očkovani trojkombinaciou hexa+pneumokoky+rotavirus. Bolo v poriadku naraz všetko ? Teda ze k tym dvom povinným sme hned dostali aj rotavirus? Prve očkovanie bolo 17.12.15 reakcia bola len mierne zvýšená teplota, ďalšie očkovanie mame naplánované na 18.2.2016 čiže presne dva mesiace odstup a zase nam chcú dat všetko naraz. Bol by podľa vás problem keby sme druhu dávku rotavirusov dostali az v marci ? Maly mal dnes zvýšenú teplotu na 37,1 žiadne iné príznaky choroby nemá, je bezpečne ho zajtra očkovat ? V prípade, ze teplota stupne a očkovat nebude možné kolko najviac moze byt rozostup medzi prvou a druhou dávkou hexa+pneumokoky? Ďakujem velmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Mrzí ma, že som sa dostala k práci až teraz. Predpokladám, že ho zaočkovali, pretože ak na ňom lekár nenašiel žiadne známky ochorenia,teplota, ktorú udávate nie je dôvod neočkovať a je úplne v poriadku podať v jeden deň všetky tri očkovacie látky. Nie je to z medicínskeho hľadiska žiadna neprimeraná záťaž pre detský organizmus.

Podobné otázky

  • tuberkoloza,a zakladne ockovanie..

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den Pani doktorka ,,mam par otazok moj syncek ma 2 mesiace 15 oktobra mame podstupit prve ockovanie,,lenze mojmu syncekovi sa este nezahojilo ramienko co ho ockovali v nemocnici proti tuberkoloze,,nasa pani doktorka nam povedala,,ze mu to prepichne,,nech sa to zacne uzdravovat..takze dufajme,,ze sa to potom uz urychli,,lebo moj problem je v tom,ze 25 oktobra odchadzane do zahranicia,,a vratime sa v decembri,,takze sa chcem opytat,,ak sa nam ramienko zahoji a teda pani doktorka mi synceka zaockuje toho 15 oktobra kedy sa musi potom preockovat do 6 tyzdnov??lebo my sa vratime az po 7 alebo 8 tyzdnoch vadi to??a este ho chcem dat ockovat aj proti rotavirusu,,a to nas mala tiez ockovat toho 15,,a viem,,ze sa to musi potom stihnut do 6 mesiaca zivota,,mohlo by sa to zaockovat teda toho 15 oktobra a potom o 2 mesiace??a ak by sa to syncekovi nahodou nezahojilo do oktobra,,to prve ockovanie sa musi stihnut v 3-4 mesiaci alebo je to mozne ockovat aj v 5 mesiaci ked sa vratime zo zahranicia..dakujem velmi pekne za odpoved..

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V každom prípade, by bolo dobre, keby ste stihli aspon očkovanie proti rotavírusom, tam som niekedy benevolentnejšia, čo sa týka zahojenia chráničky. očkovanie je možné začať / myslím, to ostatné / aj v piatom mesiaci. odstup medzi očkovaniami môže byť až desať mesiacov bez problémov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: