Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Prikrmy

    , Autor: tina-6

    a este jedna otazka na vecer pisete pred spanim obilninovu kasu to je mliecnu nemliecnu? alebo mozem kupit nemliecnu a zmiesat s umelym mliekom?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak kúpite mliečnu, tak zaarobíte s vodu, ak bezm,liečnu, tak zarobíte do umelého mlieka.

Podobné otázky

  • Odmieta papat

    , Autor:

    poprosim Vas poradit ako mam dalej postupovat, ked 7,5 mesacne babatko nechce 5 dni po ockovani papat. Vsetko len ochutna a necha tak, nic do nej nemozem dostat.Uz schudla 210g a stale nechce papat. Ked bola ockovana v 3 mesiacoch, tak tiez odmietala papat a schudla 300g a cely mesiac vobec nepriberala a stala s vahou mesiac. Skusam hociaku stravu a vsetko odmieta, slaske aj zeleninove prikrmy s maskom. Mliecne s mojim mlieckom uz vobec nie. Ked som vtedy volala lekarke, ze malicka nepribera a chudne po ockovani, bolo mi povedane ze to sa stava. Len ze uz od vtedy sme pozadu s vahou a este sme to nedobehli. Mala porodnu vahu 2700g a teraz ma 7,5 mesiaca a uz po chudnuti vazu 6470g, mala 6690g :( Namozu sa jej davat od lekara dake vitaminy alebo B12 aby mi uz nechudla a priberala ? Je stale kojena ale aj to uz menej chce papat, musim ju nutit papat v nosici. Mam o nu starach. Dakujem za pomoc.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nežiadúce, vedľajšie činky po očkovaní bývajú rôzne, priznávam, že s dlhším odmietaním stravy som sa nestretla.
    Odporúčam časejšie kojiť, pravidlene podávať jednotlivé druhy stravy/ mäsovozeleninový, ovocie, mliečnu kašu/ ale do jedla nenútiť!!! Ak tento stav bude pokračovať dlhšie ako týždeň až desať dní, odporúčam vyšetrenie u lekára. nechutenstvo a chudnutie môže mať inú ríčinu napríklad chudokrvnosť.

  • ockovanie a osetrenie zubov

    , Autor: zojatko

    Velmi pekne dakujem za odpoved, nakonie sme ockovanie posunuli o tyzden, kedze dcera ma trochu chytene hlasivky (berie kalciovy sirup a fenistil), cize v utorok si poriesim zubara a o tyzden na to v stredu by mala byt dcera ockovana.. mam na Vas este jednu otazocku. Nevadi, ani pripadny rongen mojich zubov, ak bude dcera o tyzden na to ockovana ? (je kojena, dostava uz prikrmy) Dakujem vam este raz, ze ste si nasli na moju otazku cas. Olga

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Rentegonoligické vyšetrenie, akékoľvek, nie je kontraindikáciou, nemožnosťou kojiť, kojiť sa teda aj pri tomto vyšetrení môže.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: