Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dojčenie a Senovka grécka, benedikta lekársky a ricinus communis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať na Váš názor na užívanie Senovky gréckej, benediktu lekárskeho a homeopatík Ricinus communis za účelom zvýšenia tvorby mliečka. Dcérka má 6 týždňov, laktačná poradkyňa mi odporučila benedikt a senovku kvoli zvýšeniu tvorby mlieka, keďže som mala pocit, že ho mám menej. Už som využívala 4 balenia týchto kapsúla a mám pocit, že naozaj pomohli, nakoľko dcérka prospieva a priberá. Chcem sa opýtať, na akom princípe fungujú tieto preparáty- teda keby som znížila dennú dávku, resp. postupne prestala s ich užívaním, znížila by sa opätovne aj tvorba mlieka? Ešte chcem podotknúť, že dcérka sa dobre prisáva a dojčím ju na požiadanie, väčšinou je to 8-9xdenne, niekedy aj častejšie.
    A tiež ma zaujíma, či máte skúsenosti s užívaním homeopatík Ricinus communis na podporu tvorby mlieka? Veľmi pekne ďakujem za Vaše odpovede. Jana

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobry den, je velky predpoklad, ze ked sa Vam uz tvorba mliecka zvysila a dcerka pekne pribera, ze i po vysadeni tychto podpornych latok budete i nadalej mat dostatok mliecka a bezproblemov budete dcerku kojit. Senovka aj benedikt podporuju tvorbu tzv fytoestrogenov, co su prirodne hormony podobne zenskemu hormonu estrogenu, ktory podporuje aktivitu prsnych zliaz. Ricinus comunis je tiez dobry prirodny produkt, ale neodporucam ho este pridavat k uz vyssie spominanym rastlinam. nie je potrebne to prehanat, pretoze by to mohlo mat opacny efekt. pokial Vam senovka a benedikt zaberaju, pokracujte v uzivani dalej. pokial mate pocit, ze to pojde aj bez nich, pokojne ich postupne vysadte. Prajem pekny den. S pozdravom Jana W.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: