Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zapáchajúca stolica

    , Autor: bee

    Dobrý deň, pani doktorka, chcela by som Vás zase poprosiť o radu. Náš syn bude mať 6 mesiacov, zatiaľ len dojčený. Mával koliky, z toho sa už ako tak dostal, stolicu mával tak raz denne,ale posledný mesiac len raz za 4-5 dní, aj to menšie množstvo, kedysi bola ako praženica, teraz je tmavožltá až hnedá,riedka a zapácha viac ako inokedy.aj vetry zápachajú viac...môže to mať súvis s tým, že kaka tak zriedkavo? Sem tam vidno,že ho bolí bruško, naduva ho, dosť tlačí aj niekoľkokrát denne, ale v plienke nič. Inak priberá normalne, teploty nemá. Za chvíľu ho chcem už prikrmovať, tak neviem, či už môžem začať. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite treba začať po šiestom mesiaci s príkrmami.
    Zmena stolice, hlavne frekencie súvisí určite s tým, že všetko z mliekča spotrebuje a splodiny metabolizmu sa vylúčia močou, takže ostáva málo zbytkov pre kakanie, defekáciu. AK nemá ťažkosti s kakaním, krv v stolici, je takáto frekvencia v poriadku. Zmena zápachu, konzistencie a farby môže tiež súvisieť s nižšou frekvenciou vyprázdňovania. Odporúčam podávať probiotické kvapky / probiofix, biogaia, swis lactobacilky a lebo iné vhodné pre tento vek/.

Podobné otázky

  • Žltá zapáchajúca stolica

    , Autor: lenuska2103

    Dobry den pani doktorka, chcem sa opytat moja rocna dcerka ma uz tri dni sice krasnu zltu stolicu ale velmi zapachajucu stolicu bol jej odoberany vyter lebo pred 4 dnami v noci aj vracala ale to iba vtedy v noci a potom prisli tieto hnacky. Vyter bol v poriadku je takato stolica noramlna? Dakujem a este mala je kojena a samozrejme uz papa aj normalnu stravu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je to dôsledok prekonanej infekcie zažívacieho traktu, trvá určitý čas, kým sa stolica upraví do normálu. odpoúča podávať probiotika, najmenej mesiac.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: