Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • odvikanie od plienok

    , Autor: domini232

    Dobrý den....Dcerka mala v july 2 ročky. Začaly sme s odvikanim od plienok. Problem je ale v tom,že sa vycika hocikde len nie do nočnika. Ak chce cikať tak sa väčšinou skryje a to aj pri kakani. Davam ju na nočník každych 20.min.a vysvetlujem jej že do nočnika sa cika aj kaka, rozumie mi pretože sama robi s pusou zvuky akože cika :o) akonahle jej ale treba cikať naozaj,nesadne na nočnik ani za svet,resp.nestihne isť na nočik a vycika sa hocikde, zachod nehce ani vidieť,,,Chcem sa opytať či je možne že hoci vie,že nočnik je na cikanie, nevie ešte mechurik tak dobre ovladať aby sa vycikala do nočnika a cika hocikde bez toho aby to vedela udržať???

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieta pravdepodbne ešte nie je dostatočne pripravené na tento proces odvykania od plienok. Je však leto, tekže le jednoduchšie ho nechat behat holé,ked sa pociká, tak neprechladne ale vidí, že pocikávanie nie je príjemné. Niekedy sa podarí ich takto od plienok odučit.
    Niekedy však neostáva nič iné, len celý tento proces odúčania od pienok a nývyku na hygienu odložit. Jedného dna sa od plienok iste odučí.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: