Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 8ročný chlapec

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,mám na srdci veľmi ťažkú otázku.Môj 8ročný syn vraj chytal svojho 7ročného bratranca za penis.Pýtala som sa ho na to a on mi neodpovedal.Predtým sa hrali vonku v skrýši nahí na manželov,to som si vysvetlila,že len niekde videli nevhodný program.To isté vraj urobil môj druhý-6 ročný syn.Neviem,čo si mám mysliet,ako to riešiť.Majú aj iných kamarátov a nikdy nikto nič také nespomínal...ten ich bratranec si niekedy aj primyslí,aby bol on ten dobrý a moji tí zlí,ale neviem,čo to môže znamenať,ak sa to stalo len raz....Vopred pekne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je to citlivá otázka, hlavne v rodien, kedy sa deti porovnávajú.....poznáme to.
    záujem detí o genitál v tomto veku nie je nič výnimočné, ani dôkaz nejakého zlého vychovania alebo nejakej zvrátenosti. Možno v dnešnom svete plného informácií a prístupu ku všetkému sa samozrejme môže stať, že videli niečo nevhodné a teraz to skúšajú medzi sebou.
    Takže ja by som z jednorázového malého incidentu nerobila žiaden problém, v každom prípade sú deti / obaja/ dostatočne veľké na to, aby ste im vysvetlili, že táto oblasť tela je intímnou súčasťou každého jedinca, preto chodíme oblečení a nie je vhodné ani správne ohmatávať druhého človeka v tejto oblasti. Treba dieťa pozorovať a keby sa naozaj správalo nevhodne v tejto obalsti, je potrebné pátrať po príčine / pozor na internet a kontrolovať jeho komunikácie cez počítač/ alebo pri naozaj častom nevhodnom správaní kontaktovať psychológa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: