Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Hedelix sirup

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,
    moja otazka sa tyka mna ako dojciacej matky. Zacalo ma pobolievat hrdlo a chcem sa opytat, ci si môzem dat sirup Hedelix, aby sa mi choroba nerozsirila. Mam 9,5mesacneho syna, ktoreho este dojcim. On je teraz tiez chory, berie antibiotika Unasyn.
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobry den, sirup Hedelix nie je ziadnou prekazkou pri kojeni. Pokojne ho mozete uzivat. Na bolest hrdla by som Vam odporucila, aby ste kloktali Tee tree olejom nakvapkanym do vody. 3 kvapky na 2 dcl vody, kloktat tri krat denne. Na kasel je velmi dobry cibulovy caj. nakrajate cibulu na kruzky a vhodite do vriacej vody. Nechate povarit na miernom ohni cca 3 minuty. Potom caj zlejete a osladite medom. Prajem vam skore uzdravenie. S pozdravom Jana W.

Podobné otázky

  • Hlieny v hrdle

    , Autor: janislava15

    Dobrý deň,
    mám 7,5 mesačného synčeka, v utorok sme boli u pediatra,kt. konstatoval ze ma zapalene hrdlo a ze mu hlieny stekaju dole, kedze sopliky nemal. Pediater mu predpisal antibiotikum Klacid a Hedelix sirup na kašeľ. Avša synček má toľko hlienov, že včera asi pol hodiny po napapaní všetko vyzvracal čo zjedol(detsku vyzivu s piskotom) a dnes doobedu sa to zopakovalo. Sopliky uz nejake ma,tak sa mu ich snazim odsavat,ale chcem sa spytat, ci mu mozem este nejako pomoct s tymi soplikami v hrdle,aby ho z nich nenapinalo a ubudali mu? Mam kvôli tomu znova navstivit lekara? Do nosteka mu davam Nasivin. Stolicu ma aj 4x denne, väčšinou taku hustejsiu. Minuly tyzden sa mu prerezal prvy zubok a tlaci sa mu uz dalsi.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja sa k tomuto neviem vyjadriť. Dieťa má zvýšenú tvorbu hlienov, ktoré môžu zaťekať, upchať noštek. Ak nemá horúčku, je čulé nevidím dôvod na podávanie antibiotík. Ale ako vravím, je to moja teoretická úvaha, dieťa som nevidela. Ak sa nemá dobre, treba sa znova poradiť s lekárom. V každom príapde treba zvlhčovať sliznicu nosa libenarom alebo sterimarom, podávať vitamin c v kvapkách, zvlhčiť aj prostredie dieťaťa: vlhký ručník k postieľke, určite v okolí dieťaťa nefajčiť a nevastavovať ho prašnému prostrediu.

  • dojcenska stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,pani doktorka chcela by som sa spytat ci je normalne ked moje 2mesacne babo aj napriek tomu ze je od tretieho tyzdna prevazne na umelej strave t.j. Nutrilon ma riedku stolicu.Aj ked ja som rada ze netrpime kolikamy ale neviem ci to je ok alebo sa mam s tym obratit na lekarku.A este by som sa chcela spytat ci mozem podavat na obcasny kasel Hedelix sirup ci na to nieje nieco lepsie lebo mam s vlastnej skusenosti ze ten sirup kasel skor vyvolava nez ho utlmuje.Dakujem.Lubica

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite dietatu nedávajte na kašel sirup hedelis. Takto malé dieta by mal pri kašli vyšetrit lekár a neodporúčam domáce liečenie rpznymi sirupmi.
    Riedka stolica, bez prímesí hlienu a krvi, aj ke´d niekokokrát denne pri dobrom prospievaní dietata neznamená ochorenie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: