Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • klystir

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcem sa spytat ci je ina moznost podania klystiru, aka sa dava pred porodom, myslim vo forme nejakej tabletky alebo kvapiek, dost sa toho obavam, dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobry den, klystir v porodnici mozete aj odmietnut. Pokial sa budete aspon 2 tyzdne pred terminom porodu zdravo stravovat- to znamena pit vela tekutin s nizkym obsahom Na, jest vela ovocia a zeleniny, celozrnne pecivo a chlieb, nemali by ste mat problem na zaciatku porodnej cinnosti s prirodzenym vyprazdnenim konecnika bez pouzitia klystiru. Pokial vsak sama budete citit, ze nie ste dostatocne vyprazdnena, mozete poziadat o cipky, ktore klystir nahradia. S pozdravom Jana W.

Podobné otázky

  • Zapcha a problemy s bruskom

    , Autor: spigina

    Dobry den prajem,
    chcela by som vas poprosit o radu. Mam 7 mesacnu dcerku. Uz od narodenia nam robi starosti brusko. Najskor to boli koliky, potom zacali problemy s kakanim a teraz je to skor o takom nervoznom mrveni a napinani sa. Dojcila som malu do 3 mesiacov, potom uz nestacilo moje mliecko, tak sme prikrmovali s nutrilonom. Stale sa "pucila", vrtela, stolicu zacala mat kazde 2/3 dni. Od 5teho mesiaca uz bola len na nutrilone a koncom mesiaca sme zacali davat prikrmy. Predtym sme vsak absolvovali gastro, kde potvrdili ciastocny reflux, zvyseny meteorizmus a preplnene crievka, aj ked den predtym kakala. Prikrmy jej varim ja, zemiacik, masko ( kuracie, morcacie) , cukynu, tekvicu, mrkvu, kalerabu, brokolici a karfiolu sa zatial vyhybam, a ked tak v malom mnozstve. Z ovocia hrusku, marhulu, obcas jablcko. Stalo sa ze mala stolicu po 5tich dnoch a tvrdu, takze to nevedela sama vytlacit, ja som jej nevedela pomoct, tak sme isli na klystir na Kramare. To bolo minuly tyzden. Teraz jej varim aj ovsene vlocky a tie zmixujem s ovocim, alebo pridam ku masku. Davam slivkovu stavu, cistu vodicku, to mi poradili na Kramaroch. Vela tekutin, zeleniny a ovocia. Stale sa vsak mala puci, je nesvoja, aj ked stolicu ma kazdy den, alebo obden. Pani doktorka, myslite ze ma zmysel prejst na ine mlieko v 7mich mesiacoch? Teraz je na nutrilone 2. Mlieko papa rano, poobede , vecer, a 2x v noci. Desiatu, obed a niekedy aj olovrant zvladne na prikrmoch , bez mliecka. Stale som cakala, ze to prejde, najskor koliky, potom ze bude lepsie s prikrmami , ale mam pocit, ze sa stale puci a je nesvoja...proste nemam pocit, ze je v pohode.
    Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Takéto problémy by som okrem vyšetreniav gastroenterologickejnporadniriešila aj vyšetrením u detského chirurga, špecialistu na proktoanálnu oblasť, teda oblasť ritky a konečníka. Zmenu mlieka nevidím ako riešenie, ktoré by malo pomôcť Dávali ste už dlhodobo probiotika, na príklad bifoval baby?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: