Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Doplnenie odpovede nedostat. MMR podana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    mám 17 mesačnú dcérku a práve sme sa vrátili z očkovania proti rubeole-mumpsu-osypkam. Ale lekárka nevedela túto vakcínu dobre pichnúť. Najprv pichla 1 dávku, ktorá však vytekala okolo. Po chvílke pichla druhú dávku, nie však celú, aj tá vytekala okolo, ale vraj sa nieco dostalo aj pod kožu. Dcérka pri tom veľmi plakala- má syndróm bieleho plášťa. Nepichla jej doktorka tej vakcíny málo? Veľa? Má imunitu proti osýpkam? A čo rubeola? Tá vakcina striakala aj na mňa, som tehotná cca 8. týždeň, nemôže ublížiť vakcína mne? Keď bude dcéra tehotná, nemusí sa rubeoly báť? Mám naozaj veľmi nepríjemný pocit.

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nebola som pri tejto situ8cii a a ni som nikdz tak[to situ8ciu sama nezazila. Mysl9m, ze aj ked davka nebola celkom kompletna, navodi tvorbu protilatok, pokusim sa zistit este viac informacii o takomto probleme a odpoviem po navrate na slovensko.
    Co sa tyka vasej dcerkz, vzhladom na to, ze ockovane ochorenia sa u nas v sucasnosti nevyskytuju a vzhladom a to, ze aj mensie mnozstvo ockovacej latkynavodi opoved a vzhladom na to, ze vo veku jedenst rokov je preockovanie, nemusite sa ochorenia u vasho dietata obavat.
    Co sa tyka kontaminaciek ockovacou latkou u vas, jednak sa jedna sice o zivy ale oslabeny nevirulentny kmen a jednak na jeho vniknutie do organizmuje potrebny vpich respektive iny kontakt viru s krvou, ku ktoremu nedoslo, tak sa nemusite obavat.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: