Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Očkovanie proti chrípke

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom očkovania proti chrípke. 9 roč. syn mal v 3 rokoch reflux, liečil sa, odvtedy nemá problémy,.1 krát mal mierny astmatický záchvat. Akurát navštevujeme alergologičku raz ročne, kôli tom že je alergický na pele. Tá samozrejme každý rok odporúča očkovanie proti chrípke.Keďže uprednostňujeme zdravý životný štýl, vitamíny, laktobacily, každý rok aj 2x k moru,chcem sa opýtať či je potrebné očkovanie aj na naliehanie alergologičky a či je toto očkovanie u syna povinné, keďže to má odporúčané aj v karte. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Povinné nie je ale veľmi vhodné určite je. Zdravý spôsob žživota, pohyb na vzduchu, ideálne pri mori je výborná vec, ktorú pre syna robíte a iste mu tým budujete aj zdravý imunitný systém. Vzhľadom na to, že vírus chrípky sa každoročne mení, jedinou ochranou pred ochorením je očkovanie.

Podobné otázky

  • prevencia proti chorobam

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Vazena pani doktorka,

    moja dcerka zacala chodit od septembra do skolky a uz druhy krat ma silnu nadchu a huste sopliky bez teploty, ktorych vyliecenie trva neskutocne dlho. Po prvom vylieceni sme nastupili do skolky a po tyzdni ma znova sopliky.
    Na posilnenie imunity jej davam kazde rano na lacno Imunoglukan.

    Chcem sa Vas ale spytat, ci je mozne vobec predchadzat takymto nadcham a soplkiom, aby dieta nebolo tak casto chorlave? A este sa chcem spytat, ci je vhodne ju dat ako 3.rocnu zaockovat proti chripke?

    Dakujem za odpoved a zelam prijemny den.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti chrípke v tomto veku je vhodné ale nevyrieši to soplíky. Soplíky sa tvoria ako ochrana sliznice pred opakovanými infkeciami, hlavne vírusovými v súvislosti s budovaním imunitného systému po nástupe do kolektivu. Odporúčam dôsledné čistenie nošteka, naučiť dieťatko fúkať, pri nádche a kašli nechať dieťa niekolko dní doma, v kolektivu mu noštek poriadne nevyčistia. Na podporu imunitného systému sa mi veľmi osvedčuje kombinácia probiotík a imunoglukanu alebo podávanie rybieho tuku .

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: