Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • vek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcem sa spytat kedy je najvhodnejsie ockovat a ake komlikacie mozu nastat myslim tym reakcie po zaockovani dakujem

Podobné otázky

  • Vysledky steru

    , Autor: Lubka82

    Dobry den prajem dcere sa pravidelne vracia kasel, dala som jej v sukr laboratoriu urobit ster z nosa a vysiel nam Corynebacterium sp a staphylococcus sp - kogulaza neg. Je potrebne nasadit nejaku liecbu kasel sa nam vracia uz 2 mesiac. Krvne testy su bez akehokolvek nalezu

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite nie sú potrebné antibiotiká. kašeľ treba zhodnotiť: aký je , prečo je, kedy sa prejaví. Podľa toho potom riešiť diagnózu aj liečbu.

  • Koliky a kvapky

    , Autor: zuzanka46

    Prosím vás môže sa kombinovať kvapky sab simplex a aj baby calm súčasne?ze jedny dám napríklad do mliecka pri kŕmeni ale keď plače po jedle a ma bolesť bruska dám aj druhe?trápia nás koliky najmä večer. Malý ma 4 tyzdne .

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Asi to nie je potrebné kombinovať. Majú podobný účinok Podávala by som v tomto veku coliprev zlepšuje vstrebávanie mlieka.

  • Ockovanie meningokoky a kliestova encefalitida

    , Autor: LuciaK.

    Dobry den, pani doktorka.
    Chceme dat zaockovat obidve deti (21 mesiacov, 4 roky) proti meningitide a zvazujeme aj vakcinu proti kliestovej encefalitide. Syna (4 roky) este caka o 2 tyzdne povinne ockovanie MMR vakcinou. Co sa tyka meningokoka, ktoru z vakcin - Nimenrix/ Bexsero by ste prosim odporucili? Taktiez ma zaujima Vas nazor, ci dat deti zaockovat proti meningokokom aj kliestovej encefalitide v priebehu tohto roka alebo si to rozlozit na dlhsie casove obdobie? Napr 1 z ockovani odlozit na buduci rok. Obavam sa, aby toho nebolo na ich organizmus prilis vela (plus dcera ma strach z lekarov, aj pri beznom vysetreni place).
    Vopred dakujem za Vasu radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pre detský organizmus to nie je žiadne neprimeraná záťaž. Ohrozenie zdravia a života by bolo, keby na uvedené ochorenia ochoreli.
    Najprv by som očkovala meningitidy, ak ich chcete mať chránené proti všetkým typom meningokoka, musia byť zaočkované oboma očkovacími látkami / nimenrix je proti typom A C W Y a bexsero proti typu B, ktoré je u nás najčastejšie/. Syna by ste potom zaočkovali proti kliešťovej enecefalitide, dievčatko môžete okolo tretieho roku veku.

  • Biela stolica

    , Autor: Nykaaaa

    Dobrý deň,
    Dcérka má 10 mes.
    Včera sme jedli jogurt /prvýkrát cely, predtým mala len trosku/a dnes sme zbadali v plienke klasickú stolicu +bielu stolicu a to dvakrát dnes ,môže to byť z jogurtu alebo ide o niečo vážnejšie?pečeňové testy a sono sme mali robené cca 3mes do zadu
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo ste mali robené pečeňové testy a sono, bežne sa to v tomto veku nerobí. Po spapaní jogurtu môže byť stolica svetlá ale nie biela. Treba sledovať ďalšie stolice a ak budú znova biele, treba vyhľadať lekára.

  • Je to kašeľ ?

    , Autor: Dušana_1

    Pani doktorka, synček má 7 týždňov a pokašlieva. Ale neviem či je to z choroby alebo mu zatekajú sliny alebo mlieko. Je to suchý kašeľ ak tak, sople nevidim a ručnou odsávačkou nič neodsajem, dýcha sa mu dobre, teplotu nemá. Takto pokašle pár krát denne, väčšinou po jedle alebo keď leží dlhšie na chrbte. Počas spánku nekašle. Sem tam počujem, že chrapká. Videla som aj dosť sliny. Čo myslíte, je to suchý kašeľ alebo je to asi zakuckávanie ? V utorok sme boli na poradni a všetko ok a pokašlievať/kuckať začal v stredu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobne je to zakuckanie lebo v tomto veku sa im začne tvoriť naozaj viac sliniek,

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: