Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • manzel si ma nevsima

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Chcem sa vas spytat neviem co sa robi s mojim manzelom ale sme spolu 20 rokov ja sa snazim aby som vyzerala stale dobre a on ked pride s prace hned sadne k pocitacu stahuje filmy hudbu potom si zapne film pozrie si ho a na mna akosi nestane cas ja pridem s prace unavena nspravim nakup veceru nieco dobre pod upracem nacim sa s detmi a vecer unavena vyjdem zo sprchy muz sa postavi od pocitace hodi sa do vane prote nevenuje sa mi zaujma ho iba internet on je na mna velmy ziarlivy tak ja sedfim iba doma alebo chodi synom na futbal azapasy 5 krat do tyzdna ja ked ho raz za pol roka volam na veceru alebo raz za rok na ples
    dioplomaticky sa s toho vyzuje Co mam robit neviem ci v tom nie je niaka zena dal si fotku na feizbuk a zatajil mi to.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Zuzana,
    ani ja neviem čo sa deje s vaším manželom. Podľa vašich slov váš vzťah po 20 rokoch funguje vo vychodených koľajách, v ktorých akoby nebol spoločný priestor na ktorý sa obaja tešíte, vytvárate si ho, staráte sa oň a "užívate" si ho. Akosi sa rokmi medzi vami vytvoril spôsob fungovania, ktorý možno ani jednému z vás celkom nevyhovuje. Čo by ste potrebovala vy, Zuzka? Ako by ste chcela tráviť svoj voľný čas? Čo vám prináša radosť, naplnenie? Vnímam že ste starostlivá - staráte sa o seba, o deti, o domácnosť, o manžela... a možno vám i chýba ocenenie toho, čo robíte. Ako sa vytvoril medzi vami model že vy sa staráte o celú domácnosť a manžel o svoje hobby? Má váš manžel reálny obraz čo všetko robíte? Často robíme v snahe všetko stihnúť a byť "dobrými mamami a manželkami " i nemožné - a hlavne neviditeľné, čo potom ťažko ten druhý ocení.
    Je to potom i otázka vlastnej sebahodnoty - najskôr si "pohľadať" svoju hodnotu sama pre seba, až potom ju môžem žiadať uznávať od toho druhého. Máte spoločný domov, spoločné deti... dovoľte manželovi zdieľať i praktickú stránku tohto spoločného, a predpokladám že potom budete i ním viac videná.
    Želám vám veľa šťastia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: