Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rozchod

    , Autor: Registrovaný používateľ

    ja mam 14 rokov mam este 2 mladsich surodencov a nasi rodicia sa rozviedli ked som mala asi 8 rokov vtedy som si neuvedomovala co sa deje ked som dospievala tak mi to jedno nebolo ......teraz nastevujeme ocka chodime do prahy za nim ale stale nam chiba a cele dni nic netrobime len placeme a nesustredujeme sa na skolu ani aby sme pomohli mamine co mame robit?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Nika
    určite by bolo dobré hovoriť s ockom i mamou o tom, čo sa s vami deje, hovoriť o svojich pocitoch a prežívaní. Určite ani pre nich nebolo rozhodnutie rozviesť sa jednoduché. Skúste si premyslieť ako by ste potrebovali kontakt so svojimi rodičmi, aby ste sa vy cítila bezpečná, milovaná, prijímaná. Dospelí majú niekedy toľko problémov a ťažkých životných okolnosťí, že nevnímajú čo sa deje s ich deťmi. Je veľmi dôležité im dať správu ako sa máte... vtedy vám budú môcť byť k dispozícii, a spolu môžete hľadať spôsob, ako si nájsť v tomto novom usporiadaní vašej rodiny bezpečie a pokoj.
    Ak máte pocit že sa s rodičm momentálne nedá hovoriť, alebo že to nedokážete, skúste vyhľadať v psychologickej poradni psychológa a nezostať na svoje náročné životné obdobie sama. Veľmi vám držím päste.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: