Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Sex drogou, ktoru mi nedava.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som vo vztahu s mojim snubencom vyse troch rokov. Sme najlepsi priatelia, milujem ho z celeho srdca a viem, ze s nim chcem zostarnut. Avsak v spalni nam to nikdy velmi nefungovalo. Dufala som, ze sa to casom zmeni, ale asi cakam marne. Rozpravali sme sa o tom, nie raz. On sam si je vedomy toho, ze mi nedava, co potrebujem. Ale tiez mi povedal, ze taketo cosi sa neda vynutit, musi to prist prirodzene. A ja ten nazor beriem. Citala a pocula som mnoho nazorov. Ak teda studie neklamu, sexualna tuzba sa zo vztahu casom vytrati a partnerov drzia pokope ine hodnoty, ako sex. Sex je vsak momentalne pre mna drogou a stale castejsie mi hlavou prejde myslinka nevery. Nejde mi o novy vztah, o porozumenie atd, proste len o sex. Nic viac. Milujem ho, ale proste potrebujem svoju davku. AK teda vyhladam sex u niekoho ineho, je to odo mna bezcharakterne? Lebo ja skutocne neviem, ako dlho este dokazem zit v celibate.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Laura,
    naozaj platí, že sa líšime v sexuálnej apetencii - jeden z partnerov môže mať potrebu sexu každý deň, inému postačí raz-dva krát za mesiac - dôležité je ako sa dokážu zladiť, ako vedia svoj sexuálny život oživiť, ako si vedia udržať iskru, ako vedia nájsť spoločné riešenie.
    Nepíšete nič o tom s čím konkrétne má váš priateľ problém - či je to neschopnosť erekcie, nechuť na sex, strata erekcie počas sexu..... Potreba sexu je biologickou, prirodzenou potrebou, a vaše telo a psychika sa dožaduje svojho - je to zrozumiteľné a prirodzené. Možno by vám obom prospelo navštíviť sexuológa - ste obaja mladí, preto by bolo dobré zistiť čo presne sa deje medzi vami, s čím konkrétne má váš priateľ problém - a budete sa vedieť potom zariadiť - takto čakať na prirodzený nástup túžby, ktorý sa už tri roky - prvé roky vzťahu, kedy býva intenzita sexuálnych kontaktov najväčšia - nekoná - je asi málo pravdepodobné. Ak vám "hrozí" od začiatku vzťahu celibát, je hodne dôležité o tom spolu hovoriť, aké sú možnosti ktoré obaja vidíte, ako chcete spolu ďalej fungovať...želám veľa šťastia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: