Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • manželstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    S mojím, za chvílu ex manželom sme boli spolu od mojich 17rokov, čiže 6. máme spolu krásne a zdravé 3ročné dietatko...odišla som od manžela pretože bol žiarlivy a obaja sme "nerváci" takže naše hádky boli trocha hlasnejšie ako by asi byt mali ale najviac trpel náš malý, plakal, nedokázal spat sám vo svojej izbe, a ak náhodou aj tak dobehol v noci k nám...našla som si priatela, má rád mna aj malého. vela sa mu venuje, túli si ho,a j mna a stará sa o nás velmi pekne. čiže malému je fajn...takže kde je problém??vo mne, stále myslím na ex, chýba mi jeho dotyk,hlas, myslievam stále nanho, a stále kadial chodím tade rumázgam. vedela som aj vtedy že ho mám rada ked som odchádzala od neho, ale viem to aj teraz. neviem čo už so sebou robit, tie spomienky sa stále vynárajú a a ja sa neovládnem-a plačem. pritom priatel je fajn, je pekny, dobrý človek, len ja sa s toho stále nedokážem dostat, aj ked mám stále na mysli-že to tak je pre malého lepšie:-((( viem že som obetovala seba, ale čo už? ako zabudnút??ešte som zabudla doplnit, že moj skoro ex bol mimoriadne obetavy, starostlivy, nežne ma hladkat dokázal hodiny, len som si to nevážila alebo ja neviem čo, asi som nedokázla odpustit ako malého velmi chcel a ked som ostala teh.jednoducho zavelil potrat čo sa asi po 5mes!!dalo do poriadku..ale naozaj neviem ako dalej a takto sa stále trápit v myšlienkach?to nejde. stále pozerám na tel či príde správa, ale akoby aj mohla ked mám priatela?stále mám ex rada, asi má už aj priatelku-isto mu prejem dobré dievča s ktorým mu bude dobre, ale ja chcem zabudnút a nejde to...koli malému aj ked srdiečko vraví inšie...

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Alena,
    to ako popisujete vaše manželstvo znie ako vzťah plný veľmi silných emócií a prežívania, žiarlivosti i vášne. Na taký vzťah sa veľmi ťažko zabúda. Hovoríte o tom, že sa neviete od manžela odpútať, neviete zabudnúť, stále čakáte na SMS - podľa toho sa zdá, že pre vás tento vzťah ešte neskončil.
    Pre vás samu, nielen pre dobro vášho syna bude potrebné si nájsť v sebe odpovede na otázky, s kým chcem prežiť svoj život, koho ľúbim, ako chcem žiť, čo v živote potrebujem, čo viem dať... a vtedy sa bude ľahšie rozhodovať i medzi súčasným priateľom a prípadným návratom k manželovi. Držím vám päste.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: