Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dá s apredísť rozvodu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Sme manželia ani nie 2 roky, mame 1 ročnú dcerku. Yhruba rok mavam depresie, nevedel som o nich, poklaesol pracovny vykon, čo sa odrazilo na vypovedi a nasledne ana polovičnom uvazku(cca 8 mes.). Depresie boli neliečene, takisto kvoli rodine bola zanedbana dosť psychohygiena. S manželkou sme posledne mesiace(8) travili takmer 24h spolu. Spolu s depresiami, zanedbanou psychohygienou to viedlo k neustalym hadkam(manželka mala stale na mna naroky ktore som nevedle kvoli nizkej energii splnať, navyše v stave depresii ma nikto určite nezamestna), rozbrojom, slovnej a psychickej agresivite, a boli už aj rozbite predmety. kvoli tomu som par raz odišiel z domu, max na jeden dva dni. cez leto som zašiel k psychologovi, nasledne psychiater. čo ale nepomohlo k tomu, že pod tlakom hadok doslova pre maličkosti sme ubližovali krikom a hadkami aj malej. Som to nezvadol a zobral si veci na oblečenie a odišiel od manželky. Manželka nechce aby som sa vratil, tvrdi že sa ma boji. Ja som po roku si urobil psychohygienu, a po dvoch týždnoch samoty som sa ukludnil. Manželka to neakceptuje a stale tvrdi že sa boji, že som agresivny. Som objednaný u psychiatra, mam problemy s precitlivelostou, od prirody som výbušný. Mnaželka ma kolkorazy tiež vedela vyprovokovať ,a le svoje chyby si nepripusti.
    Psychiater navrhol aj psoločne terapie, kde by sme sa spolu učili komunikovať, žiaľ manželka to odmieta. Ma tam cenu ešte bojovať? Ja osobne mam dojem že žena iba o rozvode rozprava. Ja sa snažím pracovať na sebe, sám vidím určite pokroky. Verím, že chyba medzi mnou a manžlekou je v komunikácii. aspon z mojej strany.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dobrý deň Alex,
    skúste sa teraz sústrediť na seba, na svoj "boj" s depresiou - veľmi dôležité je pre vás nájsť opäť svoju stratenú duševnú rovnováhu, vytvoriť opäť v svojom živote režim, pravidelnosť, ktoré sú veľmi dôležité. Predpokladám že do vášho života patrí i vaša maličká dcérka - ročný človiečik si vyžaduje stále viac a viac pozornosti, je to vynikajúca šanca pre vás rozvíjať váš vzťah, spolu s dieťaťom objavovať radosť z každodenných zázrakov. A manželka tak môže vidieť, že pre ňu môžete byť spoľahlivým partnerom. Želám vám veľa šťastia.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: