Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rozvedená

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Som rozvedená,síce krátko ale som.Môj 31ročný ex sa nevzdal 20-ročnej milenky,nedával mi peniaze-pritom máme 2 deti.Teraz je to už lepšie,chodí na návštevy,zostáva aj cez noc,je milý,pozorný...ja nového partnera nemám a došlo k sexu-a to je ten problém-stále myslím na to,že som sa mu nemala odovzdať po rozvode,ved on bol príčinou rozchodu,mňa vymenil za inú...Ale má to háčik,tá "jeho" chodí preč na turnusy a on sa objaví iba vtedy.Ked ju má doma,nevolá,nepíše,ked mu zavolám ja-je znudený,odpovedá jednoslovne,očividne mi dáva najavo nezáujem,lebo pri ňom stojí "Láska",doslova ma uráža.Ale ked mu láska odíde,som miláčik,zlatinko,vypisuje smsky,volá-proste je z neho iný človek.A v posteli mi dáva toľko nehy akú som s ním už dávno nezažila.Problém je vtom,že sa neviem od neho odpútať.Ked ma nasrdí,sľubujem si,že na neho zanevriem,že si ho nebudem všímať.Ale v hlbke ho stále ľúbim a potom,ked viem,že je s ňou a vraj ju veľmi miluje-trhá mi to srdce.Prečo sa zahráva s mojimi citmi?ako môže spávať aj s ňou aj so mnou,ked ju ľúbi?využíva ma alebo ešte mu nie som až tak ľahostajná?sama si neviem dať na toto odpoved,je to ťažké...rada by som si aj ja našla priateľa,ale na ženu v podnájme a s dvoma deťmi sa asi ťažko niekto ulakomí.Nemám zmysel života,cítim sa opusttená,vyprahnutá a ked som s ním,tak zabúdam na všetko.Rozum káže-vyhoď ho,ale srdce je proti.Ona mu vyvoláva,počujem ako si rozprávajú,že sa moc moc milujú a ja sedím pri ňom a tvárim sa ,že to so mnou nič nerobí.Ale robí a veľmi.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Lucia,
    rozvod je boľavá a ťažká životná situácia. Určite riadne "zamáva" sebavedomím" ženy, keď ju muž opustí kvôli mladšej milenke.
    Neodvážim sa riešiť ako to má on, čoho je schopný, prečo robí to čo robí a tak ako to robí.
    Dôležité je pre vás si v tejto chvíli nájsť čo môže byť pre VÁS podporné - a možno to paradoxne bude občasný sex s bývalým manželom. Vaša vlastná sebahodnota však potrebuje stanoviť hranicu pre jeho správanie, ktoré vám už nevyhovuje a ubližuje - napríklad jeho cukrovanie s milenkou po telefóne počas vašej prítomnosti. Ak vám jeho pozornosti, jeho nežnosti poskytujú to, čo v súčasnosti nemáte od koho získať, tak si ich skúste užiť, na trápenie máte v živote určite dosť dôvodov i okrem toho. Ak vám však tá hojdačka blízkosti a odmietania spôsobuje viac bolesti ako príjemných pocitov, bolo by lepšie sa v tom ochrániť a stretnutia obmedziť. Skúste si sama pre seba spísať ako by ste si vaše ďalšie fungovanie predstavovala - v novej role rozvedenej matky, váš vzťah k bývalému, jeho vzťah s deťmi... a prípadne i zoznam toho, čo tolerovať nemienite.
    Držím päste, nech sa vám život opäť rozžiari farbami.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: