Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • odisiel od nas

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    nase manzelstvo preziva krizu uz rok.neviem,ci to ma nieco spolocne ale skusim to rozpisat od zaciatku ako to zacalo.
    manzel zobral do prac.pomeru mlade dievca 25 rocne, co mi tajil mesiac, ked som na to prisla, tak povedal, ze musel kvoli zakazkam od jej priatela(pre info ja mam 27 a muz30rokov)asi po mesiaci si priviedla kamaratku vtedy 27 roc.na vypomoc.tu prvu opisoval, ze je dokonala, ze sa vo vsetkom vyzna...co som po polroku zistila ,ze to nebola az taka pravda a ze ju mohol hocikedy vyhodit, lebo sa rozisla s priatelom a uz neposuval zakazky.aj tajil ze si s nimi tyka, co predomnou hrali na vykanie.a ze vraj maju obidve praitelov, lebo som ho zacala upodozrievat ze mal s obidvomi pomer, co samozrejme popieral.a v tom case ako ich zamestnal som zistila, ze cakame druhe babatko.moc ho to nesokovalo, cele tehotenstvo sa o mna nezaujimal,bol asi 2 krat na sone,inak som chodila sama.ked som cakala prve bol hotovi v dobrom, velmi sa tesil, chytal brusko, pocuval malinkeho...uplne ine spravanie.po case odisiel z firmy...krizu sme mali stale, hadavali sme sa, stale som mu hovorila, ze ma s nimi podvadza...potom ako sa v aprili narodila mala, troska sa to utisilo, lebo som nemala sil sa hadat.
    od narodenia prveho dietata som mala problemy so svokrou, lebo mi nasilu brala maleho (to mal dtedy 2 tyzdne)aj na niekolko hodi.do vtedy sme mali dobry vztah aj s manzelom aj so svokrou.
    od tej doby ju neznasam a ona to vie, nadavala som na nu a jeho sestru, lebo je to rozmazlene decko a to ma teraz 25 rokov. len oni su dokonali, muz ich zastava a.ja k nim nechodim a ked zoberie maleho tak sa potom s nim hadam, co samozrejme hned referuje svojej mamicke, tie dve ho stvu proti mne a mojej rodine (byvame u mojej mamy aj s mojou sestrou) poslednej dobe sa zacal chovat tak, ako ja k jeho rodine. neznasa ich, a teraz pre kusok plehu odisiel od nas, lebo sa ho setra opytala, kam to berie a preco sa jej neopytal ci ho nepotrebuje,(chcel si pozitcat sused, aj si pozical, co nie je problem)hodil ho na zem, vynadal jej skaredo a mne povedal, ze sa mam podakovat mojej sestricke,tak odisiel prec a na druhy den si prisiel pre vsetky svoje veci.je tomu len 3 dni ale este sa to nikdy nestalo aby si pobal;il vsetko,uz sa raz stalo, ze odisuel k matke ale to bolo len s par oblecenim a po 3 dnoch prisiel.neviem ci je to uz nastalo, alebo pci to mal uz premyslene...lebo povedal, ze chvilu bude tam a potom odtial odchadza.
    uz davnejsie chcel aby sme isli byvat sami, ale kto mi pomoze s detmi, ked on je stale kdesi prec s kamaratmi, niekedy ho nebolo celu noc,prisiel opity, prakticky som bola stale bez neho a na malu sa skoro ani nepozrel, inokedy sa s nou mojkal...
    s jeho rodinou to trva uz vyse 3 rokov, mala ma 4 mesiace, som zufala, nestastna, podrazdena, stale placem, nechce sa mi zit, len deti ma drzia pri zivote.
    este som zabudla napisat, ze svokra aj s jeho sestrou ho nahovaraju aby od nas odisiel, ze si najde inu, normalnu a bude mat s nou deti...a mne povedali, ze ked sa mi nepaci, ze preoco sa s nim nerozvediem...ale to asi ani svokra nechape, ze su tu uz deti a nie je to len tak, to ze to nechape ta rozmaznam=na to pochopim, lebo ta nema deti a neznasa ich.to to hovorievala svokra ked sme este nemali deti, ale ked to teraz poviem tak uz to nie je pravda...
    co si o tom myslite vy, ako nestranny clovek, pride spat, alebo uz nie?????
    ako lubi svoje deti, ked len tak si odiesiel a uziva si zivot a ked som ho videla, tak bol vysmiaty, nevyzeral, ze by sa trapil!!!!!!
    (to som este nenapisala vsetko, ake boli problemy, ale tie uz ani neriesim)
    dakujem za odpove

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    dobrý večer,

    no to nevyzerá potešujúco. váš manžel sa správa ako vaše 3 dieťa. to že vám nehovorí veci, môže svedčiť aj o tom, že sa vás bojí alebo že neznesie istú dávku zodpovednosti, potrebnú pre život.

    na vzťahu musíte začať pracovať, obaja. ak sa nedá inak, začnite s poradňou. je medzi vami veľa nevyjasneného a je treba podporiť to, čo vás spája. čo vás spája okrem detí? ako ľudí, ako partnerov? čo si na ňom vážite? prečo by ste ho chceli späť okrem toho, že je otcom vašich detí?

    prečo by chcel ísť bývať s vami sám? aby vás mohol vaic ovládať? alebo kontrolovať alebo mu vaša mama a sestra spôsobujú tento komplex, že ho súdia a kontrolujú?

    vzťahy medzi rodinami nie sú evidentne zdravé. aj toto by potrebovalo ošetriť. a ak to má niečo priniesť, aj vy aj druhá strana musí niečo spraviť. konflikt 2 strán je vždy o dvoch stranách. zvážte, čo môžete urobiť vy, aby sa zmenili, zlepšili vzťahy. skúste tomuj veriť, lebo len to môže niečo priniesť. ak si myslíte, že sa nemôžu zmeniť, tak sa asi nemôžete zmeniť ani vy sama.

    celý kontext je dosť náročný a pri dvoch malých deťoch o to viac. manžel by mal stáť pri vás a pomáhať so starostlivosťou. žiadajte to od neho. trvajte na tom. nech si plní svoje otcovské povinnosti v primeranom merítku.

    vy sama sa potrebujete reštartovať a zotaviť, aby ste mohli zasahovať do chodu vecí. skúste na vzťahu s manželom aktívne pracovať s pomocou odborníka. dúfajme, že na to pristúpi.

    prajem veľa zdaru

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: