Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nič necítim

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám problém kotrý neviem vyriešiť a robí mi už dlhodobo problémy. Pri sexe nič necítim. Nikdy som nepocítila žiadne vzrušenie a kdeže nejaky orgazmus. Bola som s týmto problémom najprv u sexuológa, nechala som tam dosť slušnú čiastku peňazí. Ten mi nijako neporadil povedal že som mladá a že niesom asi dostatočne vyvinutá. O niečo neskôr som zašla za gynekológom povedala som mu čo si myslí sexuológ, môj gyn. namietal hoci mám 17 rokov ale vývin mám za sebou. gynekoloóg mi tiež nijako neporadil. Robí mi to veľké starosti lebo mi nikto nechce pomôcť hoci sa o ňu stojím. Neviem za kým by som mala ešte ísť. neviem ako to napísať ale od rána do večera mám chuť na sex a to už po dobu 2 roky a nič s tým nemôžem robiť. Nemám chuť do jedla, nemôžem poriadne spávať, nemôžem sa sústrediť, nedokážem sa učiť a z každej strany sa na mňa rútia správy aké je to perfektné. Aj ja by som veľmi rada túto svoju potrebu uspokojila len nie je ako. Prosím vás poradte mi ako pokračovať ďalej lebo ja som už zúfala.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ahoj Anna,
    píšeš o svojej chuti na sex, túžbe ho konečne zažiť naplno tak, ako o tom čítaš, ako o tomo hovoria iní. Čo sa vlastne deje počas tvojich intímnych chvíľ? Máš stáleho partnera ktorému veríš? Sex je často súčasťou blízkeho vzťahu v ktorom nechýba dôvera, vzájomná príťažlivosť, vyladenie na toho druhého.
    Podľa tvojho popisu nezažívaš pri sexe vzrušenie..čo sa s tebou vtedy deje? čo cítiš? ako poznáš ty svoje telo, ako ho poznáva tvoj partner? Toto poznávanie, "ochutnávanie" je veľmi dôležitou súčasťou milostných hier - dotyky, bozky...ak pri sexe necítiš nič, tak skúste začať odzačiatku..pomaly, postupne...nech orgazmus a sex plný vzrušenia nie je pre teba výkon, ktorý musíš podať... skús sama i s partnerom hľadať vhodnú atmosféru, chvíľu, v ktorej sa tvoje telo môže naladiť na intimitu. a uč sa spoznávať svoje telo, jeho túžby, miesta ktoré túto túžbu zosilňujú..ak myslíš na sex kadú chvíľu...tak to je dobrý začiatok...verím že prežiješ ešte veľa krásnych chvíľ s partnerom. Držím päste.

Podobné otázky

  • Štítna žlaza

    , Autor: bianecka

    Pani doktorka dcéra nemá vyslovene hrbol na krku, ale keď napr.otočí hlavu ľavej strany, tak tá žila alebo žlaza, (neviem čo to presne je) čo ide od ucha smerom dolu je na jednej strane taká viac opuchnutá oproti druhej a kúsok od "ohryzku" sa mi zdá tiež niečo akoby opuchnuté. Neviem si pomôcť, ale ja to tam na pohmat cítim, aj keď ten "opuch" nevidieť keď má normálne rovno hlavu. Má taký tučnejší krk :)...
    Tak aj podľa vás môžem ostať teda kľudná, že tam nič nie je? V tom mieste sa nenachádzajú lymfatické uzliny? ak ano, nemôže ísť o ne? nie je to tvrdé,v podstate tam ani nič necítim (nejaké hrčky),len sa mi to zdá také väčšie (hlavne sa bojím tej leukémie a inej rakoviny)..
    A keď ste spomínali,že deti majú mať každé 2 roky preventívnu prehliadku,tak sa im aj odoberá krv? Dcéra bola na prehliadke v 3 rokoch, ale krv jej vzatá nebola. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pri preventívne prehliadke u detí sa krv neodoberá.
    lymfatické uzliny tam sú, ale bývajú rôzne zväčšené a nemusí to nič znamenať. To čo popisujete môže byť zdruenie svalu, sternocleidomastoideu, nedrží viac na jednu stranu hlavičku?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: