Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • nezaujem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekny den prajem,

    po porode som tri mesiace a zakazdym ked sme mali s manzelom sex vzdy dosiahol vrchol len on ja nie. Skusala som hadam aj vsetky polohy no proste to u mna nejde. Myslela som ze to bude trvat len par tyzdnov ale trva to uz dva mesiace. Neodvazila som sa s tym manzelovi priznat lebo stale sa ma pyta ci som s nim stastna. A som s nim neskutocne stastna je to skvely manzel a skvely otec ale ja proste uz tie jeho dotyky neprezivam ako predtym. Mali sme to radi aj trochu drsniesie no teraz ked ma silnejsie chyti na chrbte uz ma to boli a nepaci sa mi to. Bojim sa mu to povedat lebo ma miluje taku aka som bola a mna taketo veci uz vobec neberu. Ked ma bozkava na krku tak ma to stekli a aj sa snazim sustredit na ten bozk a prezivat ho no jednoducho to nejde. Snazili sme sa aj odreagovat a urobili sme si spolocne jedno sobotne doobedie sami dvaja ale uz to nebolo to co predtym. Neviem ci je vo mne chyba ze to uz nevnimam ako predtym alebo nechapem co sa to deje. Ale jedno viem ze som uz z toho zufala. Milujem svojho manzela a aj nase babätko no uz to nie je medzi nami take plne vasne. Netusim kde to zmizlo ale chzba mi to.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Anika,
    nuž vyzerá to že po pôrode sa veľa vecí zmenilo. Hlavne vaše telo a prežívanie. Ak budete dlho predstierať niečo čo nie je, môže to medzi vás a manžela vniesť napätie, neporozumenie a nesúlad (cítiť sa nepríjemne, vydržať to a ešte aj predstierať že to je inak - uf, to musí byť naozaj náročné). Je to asi ťažké si priznať, že to čo predtým vzrušovalo a bolo príjemné už také nie je. Dáva vám to však priestor pre akýsi "nový" začiatok - opätovne hľadať ako sa jeden druhého dotýkať, kde sa dotýkať, čo je pre vaše telo príjemné, na čo reaguje....
    A ste naozaj ešte veľmi skoro po pôrode, dajte si čas na to, aby sa vaše telo mohlo s novou realitou (popôrodnou a materskou) vyrovnať a nájsť novú rovnováhu.
    Váš manžel vás miluje takú aká ste. Dovoľte si byť taká aká ste. Trošku iná, nová.
    Držím vám päste pri hľadaní spoločnej vášne a nežností.

Podobné otázky

  • Hospitalizmus u 2 rocneho dievcatka

    , Autor: mariazacikova

    Dobry den, p.doktorka. Minuly tyzden sme sa vratili z nemocnice s mojou 2 rocnou dcerkou. Cely tyzden nechodi, nerozprava nechce nic papat... Nas pediater mi povedal,ze trpi hospitalizmom...
    Som z toho nestatna. Nemozte mi poradit ako mam postupovat dalej?
    Dakujem velmi pekne.
    Majka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Predpokladám, že ste boli s dievčatkom v nemocnici spolu, neviem ako dlho tam bola, ale hospitalizmus sa v prvom rade prejavuje ako stereotypné kývavé pohyby, nezáujem o okolie a hlavne vzniká po dlhšom pobyte v nemocnici, kedy je dieťa bez rodičov a podnetov z okolia. U vášho dieťatka to môže byť reakcia na pobyt v nemocnici, možno nepríjemné, bolestivé zážitky, ktoré odtial má. Neviem prečo v nemocnici bola, ale treba zvážiť, či to nie je následok ochorenia, kvôli ktorému bola hospitalizovaná.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: